Connect with us

Kultura

VIRTUELNA IZLOŽBA: Veliki uspjeh studenata Fakulteta likovnih umjetnosti

Published

on

Jedan rad sa izložbe

Virtuelna izložba studenata Fakulteta likovnih umjetnosti koja je kroz 12 dana trajanja predstavila kreativnost 12  studenata različitih smjerova ovog fakulteta, privukla je pažnju pratilaca izložbe u onlajn formi, predstavljenoj na  zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore, Facebook stranici Udruženja studenata akademije sa Cetinja, i veb stranici Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra.

Predstavnica studenata Fakulteta likovnih umjetnosti Lana Bulatović kazala je da je prvobitna zamisao, na  inicijativu Udruženja studenata Akademija Cetinje, bila da se kroz ovu izložbu predstavi 12 studenata, saopšteno je Portalu Luča iz PR službe Univerziteta Crne Gore.

S obzirom na veliku zainteresovanost i praćenje studentskih kreacija onlajn izložba će se nastaviti objavom radova novih učesnika.

“U uslovima pandemije, kulturne aktivnosti su u velikoj mjeri ograničene. Uprkos tome što dajemo sve od sebe da se prilagodimo situaciji, neke aktivnosti se ipak ne mogu u potpunosti realizovati na ovakav način, ali smo ipak našli neki način da odrazimo kreativnost”, rekla je Lana.

Kroz radove, studenti su predstavili ličnu percepciju savremene realnosti, uzimajući u obzir kako devijantne pojave u društvu, kič, “reality” život, pa sve do svakondnevnih trenutaka ljepote življenja.

U virtuelnoj izložbi do sada su učestvovale studentkinje master studija na studijskom smjeru SlikarstvoBranka Kovačević i Bosiljka Bakočević, studenti master studija na studijskom smjeru Vajarstvo Maša Laković i Marko Petričević, studentkinja specijalističkih studija na studijskom smjeru GrafikaAleksandra Aranitović, student specijalističkih studija na studijskom smjeru Grafički dizajn, Nikola Matičić, studenti osnovnih studija na studijskom smjeru SlikarstvoEdin Ćeranić i Maša Ratknić, studentkinje osnovnih studija na studijskom smjeru Grafički dizajnMilena Mandić, Aleksandra Drecun i Ana Ivanović i studentkinja osnovnih studija na studijskom smjeru VajarstvoTeodora Tošić.

Udruženje studenata akademija Cetinje je studentska organizacija osnovana 2007. godine. Djelatnost ove organizacije su studentska dešavanja kulturno-umjetničkog karaktera. Članovi su studenti umjetničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore sa Cetinja – Fakulteta likovnih umjetnosti, Fakulteta dramskih umjetnosti i Muzičke akademije, koji su do sada uspješno realizovali više umjetničkih projekata, među kojima je i dvanaestodnevna virtuelna izložba studenata FLU-a.

Ukoliko već niste, radove studenata možete pogledati na linku:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1279/objava/106617-virtuelna-izlozba-studenata-fakulteta-likovnih-umjetnosti-privukla-paznju

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije