Connect with us

Magazin

5000 LJUDI POD MASKAMA: Prvi veliki koncert u Evropi nakon duge pauze zbog korone

Published

on

U Barseloni je u subotu prvi put od početka pandemije održan koncert pred publikom od 5000 ljudi, a istovremeno je tako testirano sprovođenje zaštitnih mjera protiv epidemije koronavirusa

Koncert alternativnog benda Love of Lesbians održan je u dvorani Palau de Sant Jordi u Barseloni, koja inače prima 24 000 gledalaca.

“Dobrodošli na jedan od najdirljivijih koncerata u našem životu”, pozdravio je publiku Santi Balmes, pjevač benda. Publika je bila oduševljena koncertom.

Stroge mjere su bile na snazi prije i tokom koncerta održanog pod nadzorom ljekara. Uoči koncerta, publika je morala da se testira na koronavirus u jednom od tri specijalizirana centra. Samo šest od 5000 testova pokazalo je pozitivne rezultate, navode novine La Vanguardia.

Rezultati testova antigena bili su vidljivi u roku od 10 do 15 minuta na mobilnoj aplikaciji. Test i maska ​​bili su uključeni u cijenu ulaznice.

U dvoranu su smjele ući isključivo registrovane osobe između 18 i 65 godina, s pametnim telefonima koji sadrže rezultate testiranja na koronavirus. Članovi publike su morali pristati i na dijeljenje svojih podataka s ministarstvom zdravlja.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije