Connect with us

Sport

UEFA DOBILA ODGOVOR: Barselona, Real i Juventus ne odustaju

Published

on

Barselona, Juventus i Real Madrid, preostali članovi Superlige, izdali su saopštenje.

UEFA i devet klubova koji su se povukli iz projekta Evropske Superlige napravili su sporazum u petak uveče.

Iz Niona su spremili paket koji je klubove zakucao za krovnu evropsku organizaciju novim sporazumom, koji glasi da ko se vrati ideji Evropske Superlige moraće da plati čak 100 miliona eura kao kompenzaciju.

I to nije sve – ukoliko pomenutih devet klubova prekrše bilo kakve odredbe novog ugovora sa UEFA moraće da plate 50 miliona eura.

“ESPN” je u petak prenio da Evropska kuća fudbala sprema dvogodišnju suspenziju za svaki tim, koji zvanično ne napusti projekat Superlige.

Sada su Juventus, Barselona i Real Madrid izdali zvanično saopštenje.

“Osnivači Superlige nastavljaju da pate i svakodnevno im se prijeti. Tjeraju nas da napustimo i ugasimo takmičenje, što je neprihvatljivo. Zakon je na strani Superlige i po njemu FIFA i UEFA ne mogu da reaguju i kažnjavaju klubove. Projekat Superlige imao je za cilj da pronađe rješenje za tešku situaciju koja je zadesila fudbal i sve klubove. Pokušali smo da nađemo rješenje, kako bi preživjeli. Takođe, pronašli smo rješenje da se domaće lige igraju paralelno sa Superligom, a i pored svega toga FIFA i UEFA nisu pronašli, niti su pokušali da pronađu pravi način da o tome komuniciramo.

Mi smo odmah naveli da će se Superliga igrati ako UEFA i FIFA to odobre. Sve smo obezbijedili, ali FIFA i UEFA ni tada nisu željeli da prihvate Superligu. Ovo je bila prava prilika da navijačima širom svijeta pokažemo da je fudbal i dalje najbolja zabava i da vratimo vjeru u ovaj sport. Željeli smo da promovišemo i proguramo i ženski fudbal ovom prilikom.

Spremni smo da promijenimo pristup Superligi. Vidimo da su naši prijatelji koji su sa nama osnovali Superligu sada morali da potpišu nekoliko sporazuma sa UEFA. Mi ćemo pokušati da nađemo pravo rješenje i nastavićemo da radimo na ovom projektu i pored prijetnji koje nam šalje UEFA”, navodi se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije