Connect with us

Magazin

BIĆE HIT: Uskoro knjiga o životu Entoni Bordena

Published

on

Naslovnica nove knjige

S pisanjem knjige krenuo je sam Entoni Borden, a završila ju je jedna od njegovih najbližih saradnica.

Asistenkinja Entoni Bordena objavila je kako je završila pisanje knjige “World Travel: An Irreverent Guide” koja će čitateljima približiti detalje iz života priznatog šefa i poznate tv ličnosti. Borden je veći dio knjige napisao još 2018., iste godine kada je i preminuo, a njegov je cilj bio da čitateljima prenese doživljaje s omiljenih mu mjesta na svijetu.

Kako bi ispunila njegovu želju, Lori Vulver, Bordenova asistentkinja, prijateljica i jedna od autorka koja je s njim radila na stvaranju kuvarice “Appetites”, odlučila je nastaviti s pisanjem i svijetu približiti detalje iz života ovog, nikad prežaljenog, gastronomskog putopisca.

Sada kada je knjigu završila, objavila je kako je pitanju zbirka od čak 480 stranica prepuna savjeta za što bolja putovanja, detalja koji su ga veselili, ali i izjava ljudi koji su ga neizmjerno voljeli. Dio stranica tako je posvećen riječima koje su napisali članovi njegove porodice, prijatelji i kolege. Entertainment Weekly je nedavno objavio i dio iz knjige koji je napisao Bordenov brat Kristofer osvrnuvši se na to kako je porodična ljubav prema hrani zapravo započela.

Za ilustracije koje se provlače kroz svako poglavlje knjige zaslužna je Vesli Olsbruk. Knjiga je za prednarudžbe već dostupna na Amazonu, a kao službeni datum izlaska najavljen je 20. april.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije