Connect with us

Magazin

BIVŠA TENISERKA POSTALA DIZAJNERKA: Šarapova predstavila kolekciju namještaja

Published

on

Bivša teniserka Marija Šarapova je u saradnji s kanadskom kompanijom Rove Concepts pripremila svoju prvu kolekciju namještaja.

U svom prvom dizajnerskom angažmanu teniska zvijezda, preduzetnica i zaljubljenica u umjetnost i arhitekturu vodila se maksimom “manje je više”.

Njena kolekcija za Rove Concepts iz Vancouvera sadrži komade elegantnih oblika, profinjenih detalja, neutralnih boja s naglaskom na svestranost i funkcionalnost.

“Željela sam da budem sigurna da svi komadi djeluju kao produžetak života ljudi – dijelovi koji dopunjuju stvari s kojima već žive”, kazala je Šarapova za magazin Architectural Digest.

Bivša teniserka je svoju dizajnersku vještinu izbrusila tokom putovanja širom svijeta, kao i procesa izgradnje i uređivanja vlastitog doma u Los Anđelesu.

“Bilo je važno da kolekcija izgleda lijepo danas, ali i za pet ili deset godina”, pojasnila je Šarapova.

Početna ponuda komada obuhvata kombinaciju multifunkcionalnih stvari – duboki kauč, udobnu tapaciranu klupu, tkanine u maslinastoj boji, oblikovane koktel i pomoćne stolove, minimalističku lampu i jednobojni tepih.

“Dizajn predmeta ne diktira kako da ga koristite ili šta on govori o vama. Dovoljno su svestrani da ljudima omoguće da ih naprave svojim”, zaključila je Šarapova.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije