Connect with us

Magazin

IAKO NIJE TAKO DOGOVORENO: Kamala Haris na naslovnoj strani Voga u “starkama”

Published

on

Planirana i objavljena naslovnica / Foto: printscreen

Novoizabrana potpredsjednica SAD Kamala Haris našla se na naslovnoj strani februarskog broja modnog časopisa ”Vog”, ali njen tim tvrdi da postoji problem.

Naime, ispostavilo se da je uredništvo čuvenog modnog magazina za naslovnu stranu odabralo fotografiju na koju Kamala Haris nije pristala.

Umjesto puderasto plavog modnog odijela koje je Haris nosila na slikanju za naslovnu stranu, prva Afroamerikanka izabrana za potpredsjednicu na slici nosi ležerniju odeću i popularne “starke”, koje je ponekad nosila tokom kampanje, prenosi AP.

Kancelarija buduće potpredsjednice odbila je da pruži zvanično reagovanje, a predstavnici ”Voga” nisu odgovorili na zahtev Asošijejted presa za komentar.

Haris, porijeklom iz Jamajke i Indije, pozirala je u svetloplavom odelu ispred zlatne pozadine za naslovnicu časopisa. Takođe je pozirala, ležernije obučena u pantalone, sako i patike ispred ružičaste i zelene pozadine, za fotografije koje su bile predviđene za unutrašnjost časopisa, rekla je za AP osoba koja je učestvovala u pregovorima o tome kako će Haris biti prikazana.

Izvor AP koji je zatražio da ostane anoniman rekao je da je tim Harisove izrazio ”Vogu” svoje razočaranje zbog odluke časopisa.

Naslovna strana je izazvala negodovanje i na društvenim mrezama, navodi američka agencija.

Haris će 20. januara položiti zakletvu za potpredjsednika, kada će i Džozef Bajden položiti zakletvu za predsednika SAD.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije