Connect with us

Magazin

KAKO JE ITALIJANSKI RUDAR PREVARIO DRŽAVU: Cijeli radni vijek na bolovanju, slušao džez

Published

on

Ilustracija: Pixabay

Karlo Kani je po zanimanju rudar iz Italije koji je uspeo uz pomoć ljekara da prevari državu Italiju! Pitate se kako? Karlo je još od davne 1980. godine, pa sve do momenta kada je stekao sve potrebne uslove za penzionisanje, bio navodno bolestan!

Tako je Karlo Kani, još od 1980. godine, i to zbog klaustrofobije, otišao na bolovanje, znači punih 35 godina! Sa “bolovanja” se nikad nije ni vratio na posao, prenosi portal “zanimljivostidana.com”.

Promoćurni rudar Karlo je direktno s bolovanja otišao u penziju, 2006. godine. Što je još bizarnije i otkačenije, Karlo jedva da je radio u rudniku nekoliko dana prije nego što je otišao kod doktora da se žali kako mu je teško na poslu.

“Rudarstvo mi se nikad nije svidelo. Priznajem, došao sam do penzije ne radeći nikad ništa. Uvijek sam radio sve što sam mogao, samo da ne bih sišao u jamu. U tome su mi dosta pomogli ovi naši doktori” izjavio je Karlo.

Karlo se, tokom 35 godina, na razne načine izvlačio kako bi produžio bolovanje – počev prvo od klaustrofobije, pa preko hemoroida, amnezije, a kada mu je ponestalo bolesti, utrljao bi ugljenu prašinu u oči kako bi izgledao bolesno.

“Uglavnom sam ostajao kod kuće i slušao džez. Mnogo volim tu muziku. U poslednjih nekoliko godina uživao sam sjedeći na fotelji i ne radeći baš ništa” priča Karlo.

Mediji u Italiji su jedva dočekali ovaj slučaj, kako bi ukazali na mnoge rupe u zakonu o radu, koje Italijani veoma rado koriste, ne bi li se nekako nakačili na “grbaču države”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije