Povežite se sa nama

Noćni život

HOLIVUDSKI FILM ILI POLITIČKA PROMOCIJA: Rambo Abazović stigao u Ukrajinu da spasi svijet!

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Trenutni predsjednik Vlade Dritan Abazović boravio je juče u Ukrajini sa bratom po Otvorenom Balkanu Edijem Ramom, gdje je došao da svojim uzvišenim prisustvom pruži moralnu podršku u odbrani prava na slobodu.

Nakon svečanog dočeka u Kijevu, Abazović je stigao u Borodjanku i Irping, gradove pogođene ratnim razaranjima, gdje je kao što je to prije oko 2.000 godina radio Isus, pružao ljudima nadu u spasenje, prenoseći riječ božije utjehe.

“Zajedno sa Ramom molimo se za mir i stojimo čvrsto uz građane Ukrajine”, saopštio je Abazović ponesen kombinacijom mesijanskog sindroma i vjerske egzaltacije koja ga nije napuštila ni nakon što je iz Krivokapićeve vlade vjerskog ekstremizma evoluirao u premijera.

Dritan Rambo Abazović

Osim što je Ukrajincima pružio nadu svojom mesijanskom aurom, kod takozvanog Jebaza uočljiv je bio ”holivudski” momenat.

Premijer je preko zvaničnih tviter i vladinih naloga u Crnu Goru slao slike i video snimke, na kojima se vidi kako kao akcioni heroj u visokobudžetnom holivudskom spektaklu, pun samopouzdanja kroči u smrtne opasnosti gdje od zlih sila spašava čitav jedan narod, u ovom slučaju ukrajinski.

Dritan Abazović juče u Kijevu

Ležerno je koračao ratnom zonom, dok je njegov pogled sakriven iza Ray Ban naočara zračio muževnošću kakvu je mogao da proizvede samo Silvester Stalone dok je u svojim najboljim danima tumačio ulogu neponovljivog Džona Ramba!

Snimci koje je poslao da bi ”obična raja” uživala u njima, po šmeku spektakularnosti i holivudske ekstravagantnosti mogli su se mjeriti samo sa najboljim uratcima njegovog doskorašnjeg bliskog prijatelja Alekse Bečića i njegovih Demokrata, poznatih po tendenciji ka video-spektaklu patetike i morbidnosti.

Aleksa Bečić: Neka naaaarooood odluči čiji je video bolji!

Abazović je stigao i da se susretne sa predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim. Uputio mu je muževni pogled pun saosjećanja i razumijevanja, potapšao ga je nježno po ramenu, kao što je to svojevremeno radio Papi Franju u izlivu teške, seljoberske neotesanosti.

Dritan je nakon sastanka sa Zelenskim, upoznao i gradonačelnika Kijeva, Vitalija Klička. Poručio im je da ”mislimo da Ukrajina brani Evropu od onoga što bi mogao da bude negativan prodor i da je to nešto što je korisno za njih, nas i članice EU”.

Sve će biti OK – Dritan je tu

Ono što je Dritan u stvari mislio da kaže je – ne brinite braćo Ukrajinci stigao je Dritan Rambo! Stigla je ruka pravde za ruske agresore! Pola Rusije sada ne spava mirno!

Jer iako su Zelenski i Kličko, bez dileme istinski heroji koji simbolizuju otpor ukrajinskog naroda, sigurni smo da je Dritan bio ubijeđen da im je juče ”ukrao šou”.

Đokica Radulović u strahu od Putinovih interkontinentalnih balističkih raketa krije se iza Bond, pardon, Dritan – đevojke Ane Rašović

Da bi se posjeta Abazovića potpuno uklopila u kliše holivudskog filma, potrudila se njegova delegacija. Tu je bio i uvijek zabrinuti prijatelj, naizgled smotan, nesmotren, na trenutke komičan u svojoj dezorjentisanosti, simpatičan i bezazlen sporedni lik koji svaki pravi holivudski film ima, a glumio ga je Dritanov savjetnik i bivši ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Naravno, holivudski spektakl ne bi bio potpun bez glavne ženske role, eksplozivne junakinje uvijek spremne do po akcionom pregnuću parira glavnom liku Dritanu. Tu ulogu preuzela je njegova bivša đevojka, sada šefica kabineta Ana Rašović, kojoj bi na spremnosti pozavidjela bilo koja Bond – đevojka.

Čeka Dritana

Sve u svemu, nepopularni Jebaz je patnju ukrajinskog naroda i posjetu ovoj zemlji koja se našla na meti ruske agresije, uspio da pretvori u jeftini politički marketing, ili u najboljem slučaju tizer za dugo najavljivani akcioni film holivudske produkcije – pod naslovom ”Putine brate zar ti nije muka, stigla je Dritanova pravedna ruka”.

B.Knežević

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije