Povežite se sa nama

Magazin

SAD: Dobio milion dolara na lutriji, pa izgubio tiket

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Muškarac iz Tenesija (SAD) nedavno je osvojio više od milion dolara na lutriji, ali je zamalo ostao bez nagrade kada je nakratko izgubio tiket.

Nik Slaten iz Sparte, oko 130 kilometara sjeverno od Čatanuge, kupio je tiket i piće u prodavnici, te je sljedećeg jutra provjerio rezultate i otkrio da je dobio više od milion dolara.

“Bio sam zapanjen. Nisam mogao da vjerujem”, rekao je Slatten u izjavi za medije.

Nakon toga je nastavio da obavlja svakodnevne poslove, uključujući odlazak s bratom u kupovinu u prodavnicu autodijelova.

Međutim, otprilike sat vremena kasnije shvatio je da je izgubio tiket, objašnjavajući da “nigdje nije mogao da ga pronađe”.

Službenici lutrije Tenesi rekli su da podstiču igrače da potpišu tiket kad ga kupe, “kako bi spriječili da ga neko drugi unovči, u slučaju da je izgubljen ili ukraden”.

Nakon gubitka Slaten je pregledao sva mjesta kuda se ranije kretao i pronašao tiket na zemlji na parkingu prodavnice autodijelova, blizu jednog automobila. “To je tiket od milion dolara i neko je preko njega prešao”, kazao je Slaten.

Njegov tiket jedan je od pet u vrijednosti od milion ili više dolara koji su prodani u Tenesiju ovog mjeseca, rekli su službenici lutrije.

Slaten je rekao da će on i njegova vjerenica nastaviti da rade, ali da planiraju da kupe novu kuću i automobil i investiraju. Istakao je da se nada da će živjeti život “bez puno briga”.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije