Connect with us

Magazin

NOVI NAČIN DOČEKA NOVE GODINE: Prvi virtuelni koncert Dina Merlina

Published

on

Dino Merlin priprema jedinstven novogodišnji šou za gledaoce iz cijelog svijeta u kojem će premijerno biti predstavljene dvije nove pjesme sa predstojećeg, dvanaestog albuma ovog umjetnika.

Dino Merlin je prethodnih godina za publiku širom regiona priređivao spektakularne dočeke novih godina. Počelo je sa Sarajevom kada je na Trgu Bosne i Hercegovine 100.000 ljudi dočekalo novu 2017. godinu, nastavilo se narednih godina na Stradunu u Dubrovniku i Budvi, a ova godina dočekana je velikim koncertom na glavnom trgu u Skopju.

Prvi virtuelni koncert Dina Merlina, koji će biti emitovan na Moja TV u četvrtak 31. decembra u 21.00 sati, na najzabavniji će način uvesti gledaoce u  2021. godinu. Novogodišnji show će se ekskluzivno emitovati na servisu Moj Film i biće besplatan za sve korisnike usluga Moja TV i Moja webTV. Za one koji nisu korisnici Moja TV i korisnike izvan zemlje, koncert će biti dostupan i putem pay-per-view usluge, a virtualne ulaznice su već dostupne i omogućavaju da kupovinom samo jedne ulaznice svi gledaju koncert u krugu najbližih iz sigurnosti svog doma.

“Novogodišnji koncert na Moja TV je nešto novo i drugačije – show za novo vrijeme koji će u novogodišnjoj noći zbližiti i povezati publiku sa svih meridijana”, kaže Dino Merlin.

“Dugo radim na ovom projektu sa velikim timom kako bismo publici predstavili pjesme koje će u virtuelni svijet donijeti energiju koncertnog nastupa iz nekadašnjeg normalnog. Umjesto sa distance u velikim dvoranama i na trgovima, gledaoci će moći izbliza pratiti virtuelni koncert bez publike za publiku. Jedva čekam da pokažemo sve što smo pripremili!”, dodao je Dino.

Samo za ovu priliku okupljen je tim sa više od 100 profesionalaca iz Slovenije,  Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Gledaoce, osim svevremenskih hitova Dine Merlina i premijere dvije nove pjesme, očekuje impozantna scenografija, video animacije posebno kreirane za ovu priliku kao i koreografije u izvedbi plesne grupe iz video spota “Mi”.

Poslije koncerta, na servisu Moj Film će se emitovati i autobiografski film Dina Merlina „Sredinom“.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije