Connect with us

Milivoje Katnić

BRKATA KLEOPATRA I NJEGOVE BIZE: Razgovor iz kojeg se naslućuje hijerarhija u BEMAX klanu

Published

on

Takozvani BEMAX mediji predvođeni Draškom Đuranovićem glavnim i odgovornim urednikom posrnule Pobjede koja po propagandnom zalaganju sve više liči na izdanja iz perioda ”Rata za mir”, već sedmicama se vatreno bore da zaštite Milivoja Katnića – bivšeg glavnog specijalnog tužioca koji je uhapšen 14. aprila zbog sumnje za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

Okrivljeni Katnić, kako prenose BEMAX mediji, štrajkuje glađu već gotovo mjesec dana i žeđu posljednjih nekoliko dana, ali uprokos tome, bivši GST je prilično aktivan i agilan.

Osim što svako malo piše pisma, kako je saopšteno iz VDT-a prije tri dana okrivljeni Katnić prisustvovao je saslušanjima četiri svjedoka, obavljenim 25. i 30. aprila, nakon čega je, po svom pisanom zahtjevu podnijetom preko Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, 3. maja ponovo saslušan i on sam, kada je dopunio odbranu koju je ranije iznio. U utorak mu je omogućeno i da prisustvuje dokaznoj radnji vještačenja.

Uz sve ovo Katnić koji navodno ne jede skoro mjesec dana, vrijeđao je i branioca koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti.

Šeki Radončić i Draško Đuranović uložili sve što im je ostalo od novinarskih karijera u odbranu Milivoja Katnića

“Postavljeni branilac je na lični zahtjev razriješen, 2. maja ove godine, u cilju zaštite njegove ličnosti od daljeg vrijeđanja i omalovažavanja od okrivljenog, koje je kulminiralo 30. aprila, kada je ispred prostorije i u prostoriji za saslušanje, u prisustvu specijalnih tužilaca i branilaca okrivljenih, okrivljeni M. K. vrijeđao svog branioca”, navedeno je u utorak u saopštenju VDT-a.

Prilično impresivno za čovjeka koji, prema izvještajima medija koji se zalažu za njegovu aboliciju, ne jede skoro mjesec dana.

Iako Katnić očigledno ima sve što mu je zagarantovano po zakonu i međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima, to ne smeta propagandi u službi BEMAX klana, da sprovodi neviđenu hajku na tužilaštvo, glavnog specijalnog tužioca, vrhovnog državnog tužioca i posebno na tužioca koji vodi slučaj. Pitanje je samo što time žele da postignu – da se Katnić brani sa slobode, oslobodi ili da se možda obustavi postupak protiv njega? Kada bi tako funkcionisao pravosudni sistem, onda bi vjerovatno svaki okrivljeni u jednom trenutku pribjegao štrajku glađu.

Đuranović u sjenci rasovskih brkova?

Predvodnik propagandnog desanta na Tužilaštvo je pomenuti Đuranović, a uz njega su tu i Katnićevi intimusi Šeki Golub Radončić i Jasmina Muminović urednica jednog BEMAX portala.

Svi brane Milivoja, a Zorana Lazovića niko i ne pominje, kao da je već prežaljen

Međutim, u sjenci i izvan domašaja javnosti ostao je neformalni urednik svih BEMAX medija Milan Roćen za koga važi da je siva eminencija glasila finansiranih od strane ovog kontroverznog klana čiji je on politički pokrovitelj. Spekuliše se da nijedna važnija tema u BEMAX medijima ne može da bude objavljena bez ”aminovanja” čuvenog ’’staljinovog brka’’, pa bi pravo čudo bilo da serijal u kome se Katnić predstavlja kao mučenik nije naručen ili makar prošao kroz cenzorsko sito ovog bivšeg visokog političkog funkcionera.

Roćen se inače već godinama dovodi u tijesnu vezu sa BEMAX klanom, a do nedavno imao je vlasnički udio u istoimenoj kompaniji koji je prodao za višemilionsku sumu.

Strahopoštovanje prema Roćenu

Ovom prilikom treba podsjetiti na snimljeni razgovor koji su vodili Roćen i dva istaknuta člana BEMAX klana Ranko Ubović i nekadašnji visoki funkcioenr u bezbjednosnom sektoru Zoran Lazović koji je uhapšen zajedno sa Katnićem, ali koga očigledno niko previše ne žali… Kao da su ga već otpisali…

Ovaj razgovor je značajan da bi javnost stekla sliku o tome kakav je hijerarhijski odnos lica koja slove za vođe BEMAX klana i Roćena, za koga se u švercerskim krugovima vezuju nadimci ”Brkata Kleopatra” (po nazivu švercovanih cigareta) i ”Frižider”.

Milan Roćen u danima stare slave kad je još uvijek imao brkove: Sumnja se da je porodica Roćen učestvovala u poslu sa cigaretama, sa narkoticima je ostatak BEMAX klana radio iza njihovih leđa

U razgovoru ova tri osumnjičena visokopozicionirana člana BEMAX klana jasno je uočljivo strahopoštovanje koje Ubović i Lazović imaju prema Roćenu. Persiraju ga, biraju riječi i veoma su snishodljivi u obraćanju.

Ubović mu referiše, pravda mu se i prenosi mu novine.

Zatim mu govori – ’’vidio sam se sa čovjekom, prebacio je dva ona, sve po dogovoru, a dogovorio sam i ono što sam Vama ostavio, a što sam ja već uzeo’’Sumnja se da je ovo kriptovani govor koji se koristi u posebnoj vrsti poslova iz oblasti sive zone, a kako se osnovano sumnja, misli se na prebacivanje kontejnera cigareta, jer je ostatak BEMAX klana sa narkoticima radio iza Roćenovih leđa. 

Nakon što Ubović preda Lazoviću slušalicu telefona, Roćen postavlja pitanje Lazoviću – ’’Jesi li sprave isprobo’’’ na što mu Lazović odgovara ’’Da, vrh su’’.

U jednom trenutku počinju da pričaju anegdotu o sinu Milana Roćena, Filipu, koji je, isto kao voditelj na Vijestima Petar Komnenić poznat po nadimku ’’Beli’’. Samo se naslućuje zašto.

U razgovor sa Ubovićem, kojeg oslovljavaju kao Tigra, uključuje se na kratko i Filip Roćen koga Ubović oslovljava sa ”šefe”. Ko je Uboviću i Lazoviću ’’šef’’ zaključak donesite sami iz razgovora koji prilažemo.

Poslušajte:

https://youtube.com/watch?v=DJRlOc3XMM8%3Ffeature%3Doembed%26enablejsapi%3D1

U.P.A.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije