Connect with us

Politika

ABAZOVIĆ NE ODUSTAJE: Zakon liberalan i praktičan, što prije riješiti to pitanje

Published

on

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da će izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti biti uvrštene u dnevni red Skupštine, ocijenivši da to pitanje treba što prije riješiti i skloniti sa dnevnog reda.

On je za TV Vijesti rekao da je u pitanju liberalan zakon, praktičan i evropski, i da nije diskriminatorski.

“Usvajanjem Predloga zakona ćemo u potpunosti dovesti u istu pravnu ravan sve vjerske zajednice i sve će biti dio jedinstvenog pravnog poretka”, istakao je Abazović.

Poručio je da ne postoji nikakva opasnost za nacionalne interese i da “zakon niti ima namjeru da gasi, niti da osniva crkve” i druge vjerske zajednice, već da se građanima omogući ostvarivanje prava na jednak način.

“Nema potreba za podizanjem tenzija. Vrijeme je da se Crna Gora pomiri”, kazao je Abazović.

Kada je u pitanju najavljeni protest ispred Skupštine Crne Gore u ponedjeljak, Abazović je kazao da mu je drago da građani sve više počinju da koriste pravo na protest ali i ukazao da su zbog aktuelne epidemije koronavirusa zabranjeni su skupovi i apelovao da ne bude kršenja mjera.

“Pozivam nadležne organe da sve protekne mirno i dostojanstveno, ali da se držimo onoga što je slovo zakona”, kazao je on.

Kada je u pitanju sjednica Glavnog odbora URE, na kojoj su većinski podržane izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Abazović je kazao da su oni koji nisu bili saglasni sa tim najviše zamjerki imali na kratak rok u kojem su im predstavljene izmjene dokumenta.

“Lično sam mislio da ovo pitanje treba što prije staviti ad acta i mislim da imamo bolji tekst nego samo brisanje spornih članova”, kazao je Abazović.

Rekao je na Glavnom odboru URA na kojem se glasalo o izmjenama Zakona o slobodi vjeroisposvijesti 38 članova bilo za, 11 protiv i da je pet članova bilo uzdržano.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije