Connect with us

Politika

ABAZOVIĆ: Vlada nije trebalo da čestita Dan RS; ŠEHOVIĆ: Da li su Abazović i Krivokapić u istoj Vladi

Published

on

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je  da poštuje jedino institucije Bosne i Hercegovine.

“Da budem vrlo, vrlo eksplicitan. Mislim da Vlada Crne Gore nije trebalo da čestita i ona nije zvanično čestitala Dan RS. Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine, poštujući sve ono što su međunarodna načela i što je jednostavno neka uobičajena praksa dobrosusjedskih odnosa, ali generalno i međunarodne politike”, rekao je Abazović za Al Džaziru.

Nakon što je u izjavi za Al Jazeeru potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao da Vlada nije trebalo da čestita Dan Republike Srpske, poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović upitao je da li su Abazović i premijer Zdravko Krivokapić u istoj Vladi.

“Potpredsjednik kaže da Vlada nije trebalo da čestita i nije zvanično čestitala Dan RS-a, a predsjednik, koji po Ustavu predstavlja i zastupa Vladu u kojoj je Dritan Abazović potpredsjednik, jeste čestitao?! Jesu li predsjednik i potpredsjednik u istoj Vladi”, napisao je Šehović na Twitter-u.

Premijer Zdravko Krivokapić nije zvanično čestitao praznik predsednici Republike Srpske (RS) Željki Cvijanović, saopštilu su iz Kabineta premijera, navodeći da se radilo o privatnom razgovoru.

Cvijanović je ranije kazala da je zahvalna Krivokapiću koji je, kako je navela, pozvao i čestitao “sve naše praznike”.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije