Connect with us

Politika

ADŽIĆ: Izjava Brnabić, koja je “lutka na koncu”, je zvaničan stav Vučića

Published

on

Istoričar Novak Adžić ocijenio je da je izjava srpske premijerke Ane Brnabić da je saglasna sa izjavama njihovog ambasadora u Crnoj Gori, Vladimira Božovića ustvari zvaničan stav predsjednika Aleksandra Vučića.

On je za RTCG ponovio da je Podgorička skupština nelegitimni čin uništenja suverenosti Crne Gore.

“To što kaže jedan beogradski mediokritet, koji se ne pita niđe ništa, koja je lutka na koncu, mapet šou, pozorište je za to istorijska institucija. To što kaže Ana Brnabić nas ne zanima apsolutno. Mene ne zanima. Mislim da je to stav Vučića, koji on prenosi preko Brnabić”, ocijenio je Adžić.

Odluku Vlade Crne Gore da ambasadora Srbije proglasi nepoželjnim, za Novaka Adzića je potpuno razumljivo i trebalo je, kaže, to i ranije uraditi.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je za izjavu ambasadora Božovića, zbog koje je protjeran, rekla da ona “nikako ne može da bude povod da se iz zemlje izbaci ambasador jedne države”, dodala da je saglasna sa njom, navodeći i da je dobar dio stanovništva Crne Gore saglasan sa tim ocjenama.

Božović je rekao da je “velika i slavna Mojkovačka bitka, kao primjer hristolike žrtve za svog bližnjeg i za slobodu, bila uvod u oslobodjenje Crne Gore i Podgoričku skupštinu, kao slobodan izraz narodne volje za ujedinjenje sa bratskom Srbijom”.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Ratko Gilic

    03.04.2021. at 16:08

    Sramoto Crne Gore

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije