Connect with us

Politika

AMBASADA SAD: Neosnovane optužbe novinarke RTCG protiv ambasadorke Rajnke

Published

on

Ambasada SAD u Podgorici (FOTO: VOA)

Ambasada SAD u Crnoj Gori ocijenila je neosnovanima optužbe protiv ambasadorke Džudi Rajzing Rajnke izrečene u sinoćnoj emisiji Teleskopija javnog servisa RTCG, u kojoj je novinarka Tamara Nikčević izrekla niz optužbi na račun Rajnke, ne nudeći dokaze za svoje tvrdnje.

“Neosnovane optužbe protiv ambasadorke Džudi Rajzing Rajnke, izrečene juče na TVCG, jasno ukazuju na potrebu za višim profesionalnim novinarskim standardima u Crnoj Gori, saopštila je ambasada SAD.

U saopštenju se navodi da je razočaravajuće vidjeti takav neprofesionalizam od strane javnog medijskog servisa koji ima mandat da informiše, a ne da obmanjuje javnost”.

Novinarka RTCG Tamara Nikčević saopštila je sinoć u emisiji “Teleskopija” da je ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke na privatnoj večeri “projektovala”, kako tvrdi, da će predsjednik Crne Gore Milo Đukanović izvesti tenkove na ulice nakon izbora 30. avgusta.

Ona je u emisiji “Teleskopija”, u kojoj je gost bio politički analitičar Ljubomir Filipović, govoreći o ambasadorki Rajnke, rekla i da je to “žena koja tvrdi da DPS progoni hrišćane”.

“To ne da je neozbiljno, nego ja ne znam sa čime se to graniči”, komentarisala je Nikčević, navodeći da je njen izvor vrlo pouzdan”, i upitala: Da li je moguće da jedna tako velika zemlja pošalje u Crnu Goru takvu ambasadorku”.

Filipović je tokom iste emisije rekao da smatra da se vjerovatno radi o pogrešno shvaćenoj izjavi, a kasnije je na Fejsbuku napisao da je siguran da ambasadorka SAD Džudi Rajzing Rajnke takve stvari nije mogla izgovoriti o Crnoj Gori”.

Kako sam rekao više puta i tokom emisije, zato što sam imao zadovoljstvo da nekoliko puta razmijenim mišljenja sa ambasadorkom Rajnke – siguran sam da ona nije mogla izgovoriti onakve stvari o CG”, navodi Filipović.

On je ocijenio da se “u jednom dijelu javnosti primio narativ o tome da je Crna Gora ostavljena na cjedilu, da smo kao i 1918. zaboravljeni i predati Srbiji od strane zapadnih saveznika”.

“Osim što je ovo glupost, opasno je, jer takav narativ tjera jedan dio političkog spektra u izolacionalistički nacionalizam, rekao je Filipović.

(VOA)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije