Connect with us

Politika

BASARA: Vlada Crne Gore izgleda kao vlada iz latinoameričke sapunice, kojom potpredsjedava turbošarlatan Abazović

Published

on

paintscreen

Pisac Svetisav Basara ocijenio je da i odnosu na Vladu Crne Gore, koja izgleda kao vlada iz latinoameričke sapunice, čak i Vučićeva vlada izgleda kao vlada njenog veličanstva Elizabete II.

“Ti ljudi pojma nemaju kud udaraju niti šta hoće, osim što to hoće odmah i hoće da to bude “srpsko”. Gomila zbunjenih šarlatana/ki kojom potpredsedava turbošarlatan Abazović”, rekao je on u intervju za Novi magazin.

Upitan kako gleda na na projekat “srpskog svijeta”, koji se u posljednje vrijeme sve više zagovara preko vlasti bliskih medija, on je kazao kao fundamentalizam krenenizma.

“Kao još jedan sumanuti (i zaludni iako ne bezopasni) pokušaj srbifikacije, ako ne baš svijeta – ipak je mnogo mačku goveđa glava – a ono bar regiona. Koštunica je bio otišao korak dalje, pa je srbifikovao i misao. Fundamentalizam kretenizma”, naveo je on.

Na pitanje šta misli ulozi Srpske pravoslavne crkve na javnoj sceni Srbije, ali i u region, on je rekao vrlo loše.

“Ništa dobro. U stvari – vrlo loše. Svi ti mitovi potekli su i pušteni u opticaj upravo iz crkve, nakon što je – poslije Vukove reforme i marginalizacije vojvođanskih arhijereja – i ona poseljačena”, kazao je on.

Basara je nedavno prešao da piše iz Danas za Kurir i taj “transfer decenije” dobro je prodrmao javnu scenu Srbije. Nisu rijetki oni koji su taj čin smatrali nekom vrstom izdaje, navodi Novi magazin na početku opširnog intervjua.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije