Connect with us

Politika

BEČIĆ: Omogućeno online praćenje sjednica radnih tijela

Published

on

Foto: Skupština CG

Skupština Crne Gore, nabavkom nove tehnologije, omogućila je građanima, novinarima i nevladinom sektoru da uživo prate sjednice radnih tijela, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je danas na sastanku sa predstavnicima civilnog sektora kazao da je Skupština nabavila najsavremeniju opremu i kamere za direktni prijenos odbora što će uticati na transparentnost rada Skupštine.

Bečić je rekao da je Skupština Plavu salu renovirali od sopstvenog novca, da su nabavili tri najsavremenije kamere i da je instalirana posebna kabina za režiju.

„Na ovaj način povećana je transparentnost Skupštine. Čini mi se da se podiže nivo interesovanja građana za rad sjednica radnih tijela“, naveo je Bečić.

On je kazao da se se na taj način i racionalizuje posao i skupštinskih službenika.

„Jer sad sa ovakvom opremom dovoljan je jedan službenik da prati ovaj dio posla, renije, sa starijom opremom je trebalo dosta više službenika“, rekao je Bečić.

Kako je naveo, Skupština na taj način pomaže i predstavnicima medijima, jer sad postoji mogućnost da iz redakcija prate sjednice radnih tijela.

„Obezbijedili smo medijskim kućama da sada mogu preuzimati signal i direktno emitovati na svojim kanalima i sjednice radnih tijela“, rekao je Bečić.

On je kazao da su kompletnu opremu instalirali službenici Crne Gore.

Bečić je rekao da je u toku projekat izrade sajta Skupštine koji bi trebalo da bude kvalitetniji, pristupačniji i da omogući pretragu relevantnih podataka.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije