Connect with us

Politika

LEKIĆ: Trebalo bi sastaviti novu vladu, premijer da bude Bečić, Abazović ili Radunović

Published

on

Lider Demosa Miodrag Lekić kaže da bi trebalo sastaviti novu vladu i da iz političkih struktura treba izabrati premijera. Misli da u sve tri grupacije postoje političari koji bi mogli biti kompetentni predsjednici vlade navodeći kao potencijalne premijere Aleksu Bečića, Slavena Radunovića, Dritana Abazovića.

Lekić u intervjuu za TV Nova M, kaže i kako misli da predlog da on bude premijer nije aktuelan.

“Situacija je sljedeća: jedna politička grupacija je to predložila, dok URA i Demokrate daju podršku Krivokapiću tako da ta tema nije uopšte na stolu i ja o njoj ni ne razmišljam. Smatram da bi trebalo sastaviti novu vladu i da iz političke strukture treba izabrati premijera. Mislim da u sve tri grupacije postoje političari koji bi mogli biti kompetentni predsjednici vlade, i da budem konkretan- mislim na Aleksu Bečića, Slavena Radunovića, Dritana Abazovića“, ističe Lekić.

Oni su se, objašnjava Lekić, dokazali kao opozicionari i mogli bi da zastupaju interes ukupne koalicije. Sa druge strane, nema takvo mišljenje i o aktuelnom premijeru.

„Po mom mišljenju je apsolutno nekompetentan, i koji čak koristi svoju poziciju za obračunavanje jer napada jednu komponentu parlamentarne većine i koja mu, istina, ne ostaje dužna“, navodi lider Demosa.

Lekić ipak kaže da ako bi došlo do saglasnosti da on bude premijer razmotrio bi tu ponudu.

Komentarisao je i stav lidera NOVE Andrije Mandića da se već radi na ostvarenju tzv. Srpskog sveta.

„Dakle, ono što pretpostavljam da je taj “srpski svet”, nisam aposlutnu za njegovu ofanzivu ovdje, ali sam jednako tako protiv antisrpskog sveta ili svijeta. Mislim da su to ekstremi koji se hrane ovdje i da se radi o duhovnim političkim blizancima i da je potrebno formirati jednu politiku koja je superiorna u kulturnom, emancipatorskom smislu“, ističe Lekić.

Na pitanje da li mu smetaju aktuelna naimenovanja direktora škola, Lekić kaže:

„Vidite prvo valja prokomentarisati to dio vlasti, mislite na URU. Ja mislim da URA ima prostor u strukturama vlade da se odnese na određen način i da spriječi takva rješenja. Rizikuje da bude licemjerno i ne baš naročito suptilno da ne možemo protumačiti. Ko je u Vladi odgovoran je za odluke Vlade“.

Ne ulazeći u pojedinosti o osobi, predsjednik Demosa kaže da plaćamo ceh formiranju Vlade gdje poslanici nisu znali ko čini njen sastav, na čelu sa premijerom.

„Mislim da eksperiment sa Ministarstvom prosvjete, kulture itd, koji je iz nekih apostolskih ili drugih razloga stavljeno u jednu strukturu, i vjerovatno ne najsrećnije rješenje sa ministarkom ako ona stoji iza ovakvih skandala koji se nažalost ponavljaju“, naveo je Lekić.

Lekić poručuje da se zalaže za postizanje povjerenja u parlamentarnoj koaliciji i da na bazi tog kvaliteta funkcionišu.

“Bez toga teško da možemo imati rezultate. Naravno da nisam zadovoljan ishodom sastanka, ali i dalje mislim da je ovo, makar bilo na momente haotično, bolje ili manje gore od one prethodne vlasti koja je imala visok stepen saglasnosti, jednu divnu disciplinu i formu i upravo u takvom ambijentu dolazilo do nevjerovatnih projekata političke korupcije tipa “Snimak” ili do toga da se predsjednik države bavi crkvenim pitanjima… Ne braneći ove tokove sadašnje koalicije, haotične priznajem, smatram da još uvijek je tu sudar ideja i pogleda, dakle nisam prestrog, ali ne mogu biti ni zadovoljan ishodom”, kaže Lekić.

Komentarišući situaciju sa ambasadorima, Lekić kaže da smo kao država napravili skandal, ili čak i bruku da Vlada i predsjednik države pišu različita obrazloženja šefovima država.

Riječ je, zaključuje Lekić za NOVU M, o još jednom fijasku.

1 Comment

1 Komentar

  1. Anonim

    21.07.2021. at 11:23

    “Neznaveni” vlastoljubivi, koristoljubivi Ćaki Lekić nudi svojeg istomišljenika Radunovića, koji svim silama želi uništenje Crne Gore

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije