Connect with us

Politika

BEČIĆ: Usvajanje budžeta prioritet, Leposavića nećemo smjenjivati sa DPS-om

Published

on

Usvajanje budžeta je najveći prioritet parlamenta, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, navodeći da se prije zakazivanja sjednice o toj temi prvo moraju razmotriti brojni amandmani.

-Usvajanje budžeta je prioritet svih prioriteta i prvog dana smo spremni da glasamo za budžet.

Po Poslovniku, da bi se poslanici izjašnjavali o budžetu neophodno je da odbori razmotre amandmane. Sjednika Odbora za ekonomiju, finansije i budžet još nije zakazana. Ministar finansija mora biti prisutsn na toj sjednici. Nakon toga stvoriće se formalne pretpostavke da se izjasnimo o budžetu- kazao je Bečić novinarima u Vili Gorica nakon predstavljanja izvještaja o otvorenosti parlamenta.

Upitan da li Demokrate ostaju pri stavu da će biti uzdržane prilikom glasanja o smjeni ministra pravde Vladimira Leposavića, Bečić je kazao da je njegova stranka saglasna sa razlozima za smjenu, ali da ga, kako je ponovio, neće smjenivati sa DPS-om.

-Razrješenje članova vlade treba da bude stav dogovora parlamentarne većine.

U narednim danima ćemo jasno napraviti razliku uzmeđu onog što je nas vrjednosni sud i razlozima za smjenu- naveo je Bečić.

Rekonstrukcija

Govoreći o mogućoj rekonstrukciji Vlade, Bečić je kazao da Demokrate daju podršku izvršnoj vlasti i svemu što su obećali 4. decembra kada je ona izabrana.

-Ukoliko premijer i Vlada smatraju da treba osvježenje bićemo partneri i podržaćemo taj proces. Pozivam uvijek na dijalog jer je on put do rješenja. Pozivam da se bilo ko ne zakopava unutar nekih političkih rovova. Pozivam na saradnju sa Vladom. Pozivam i jednu i drugu stranu da se manje bave medijskim interpretacijama, a više rješavanjem otvorenih pitanja- naveo je Bečić.

Ponovo je da manjinske partije treba da budu dio svake vlasti.

-To je potrebno jačanju građanske Crne Gore. Ja ću uvijek davati doprinos tome- zaključio je Bečić.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Mikonja

    09.06.2021. at 18:13

    Anu, samo da vidimo sa kime ocete ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije