Connect with us

Politika

BOŠNJAK O VLADI: Mnogo toga djeluje amaterski

Published

on

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore i funkcionerka Pokreta za promjene (PzP) Branka Bošnjak ocijenila je da Vladi treba sinhronizovan rad, posebno sa Skupštinom Crne Gore, oko nekih pitanja koja su od krucijalne važnosti za Crnu Goru, što je izostalo u slučaju zaduživanja.

Ona je za Dan kazala da su predstavnici Vlade sebe doveli u nezavidnu situaciju.

“Ostavila sam im traženih 200 dana da ih puno ne kritikujem, ali mnogo toga djeluje amaterski i to pripisujem neiskustvu i totalnom nepoznavanju državnog sistema. Jedno je sjedjeti u fotelji neke značajne strane istitucije, gdje je sistem potpuno uređen, a drugo voditi državu nakon diktatorskog režima. Mnogo su promašivali sa svojim izjavama, i to se tako ne radi jer su doveli sebe u nezavidnu situaciju”, ocijenila je Bošnjak.

Kako je istakla, Vladi treba sinhronizovan rad, posebno sa Skupštinom Crne Gore, oko nekih pitanja koja su od krucijalne važnosti za Crnu Goru, što je dosad izostajalo.

“To je izostalo u slučaju zaduživanja, izbora direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, najava davanja Aerodroma pod koncesije, gašenje Montenegroerlajnsa i još mnogo toga. To ignorisanje Skupštine o mnogim pitanjima je nedopustivo. Neki ministri su se „umislili“ i treba da se spuste na zemlju”, kazala je Bošnjak.

On je naglasila da borba protiv korupcije mora biti proaktivnija.

“Ne djeluju baš ubjedljivo, a materijala za akciju ne fali. Ne smijemo dozvoliti da nam se zbog njihovih ishitrenih odluka i izjava podsmijavaju oni koji su u proteklih 30 godina opljačkali i ojadili Crnu Goru”, istakla je Bošnjak

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije