Connect with us

Politika

BOŽOVIĆ: Krivokapić oštrije od mene govorio o Mojkovačkoj bitki, sve što sam rekao sam naučio u školi u Nikšiću, mislite da mi je bilo drago što je Kralju Nikoli bio zabranjen povratak

Published

on

Srpski ambasador Vladimir Božović, kojeg je Crna Gora proglasila za personu non grata, izjavio je da nije protjeran on već Srbija.

“ Protjerana je Srbija i to na jedan način koji je pravno neodrživ “, rekao je on sa srpku televiziju Hepi.

Božović je rekao da je laž da su ga iz crnogorskog ministarstva vanjskih poslova više puta pismeno obavještavali da se miješa u unutrašnje poslove Crne Gore.

On je pozvao ministre, i bivšeg i sadašnjeg, da pokažu makar jedan papir kao dokaz da su ga opominjali.

Druga laž je, kako kaže, da je više puta usmeno upozoravan zbog miješanja u unutrašnje poslove Crne Gore.

“Zašto je njima zasmetala moja izjava o Danu ujedinjenja u Srpskoj kući – meni nije jasno”, dodao je on.

Božović je rekao da se nadao da će Krivokapićeva vlada, u skladu sa njihovim privatnim razgovorima opozvati odluku o proterivanju.

“ Apsolutno sam očekivao, zato što su prve reakcije bile osuda tog čina. Ja neću objaviti sadržaj našeg razgovora, jer smo se mi čuli 28. 11. uveče, kada je odluka objavljena i sjutradan”, rekao je on.

Božović je istakao da je i sam Krivokapić u svojoj predizbornoj kampanji, o Mojkovačkoj bici i Podgoričkoj skupštini pričao čak tri puta oštrije nego on sam.

Božović kaže da je sve vezano za istoriju Prvog svJetskog rata i herojsku Mojkovačku bitku učio upravo u školi u Nikšiću.

“ Mislite da je meni lično bilo drago, dok sam to učio, što je kralju Nikoli bio zabranjen povratak u Crnu Goru? Nije mi bilo drago ni što je Kraljevina Srbija izgubila državnost i što je ratovala da bi napravila drugima državu”, naveo je on.

– Ne možete da proterujete ambasadora zbog istorijske činjenice koju je on izgovorio. Od prvog dana mog imenovanja, do sada nikada ni jednom svojom mišlju, pogrešnu riječ i djelo nijesam učinio da povrijedim Crnu Goru, niti narod u Crnoj Gori – rekao je Božović i dodao: – Ja ne mogu unazad mijenjati istoriju i to što oni žele da menjaju istoriju na štetu Srbije je potpuno pogrešno.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije