Connect with us

Društvo

NOVOIMENOVANI V.D. REKTORA: Crna Gora je zemlja srpske, pravoslavne i proruske duhovne suštine

Published

on

Vladimir Božović

Socijaldemokrate Crne Gore objavile su video u kojem novoimenovani v.d. rektora državnog Univerziteta Vladimir Božović govori da je Crna Gora u istorijskom smislu zemlja srpske pravoslavne, proruske i panslovenske duhovne suštine.

„Ti slojevi su pod dejstvom različitih uticaja se polako trošili , a neki su danas prisutni samo u tragovima. Pokušaji promjene identitetskog koda Crne Gore su, iako sežu duboko u istoriju, dobili stvarnu snagu i zaokruženost tek u periodu socijalizma. Tada su neke komponente tradicionalne duhovnosti prosto zbrisane. Najprije je to ostvareno birokratskom prisilom, državnom represijom, a kasnije sofisticiranim mehanizmima u domenu kulture. U ovom smislu prvo mislim na srpsku i pravoslavnu svijet u Crnoj Gori ” naveo je Mitrović, koji je predsjednik Izvršnog odbora Matice srpske.

U SD-u su, razočarani imenovanjem Božovića, upitali čije interese brani GP URA.

„Vršilac dužnosti rektora UCG je Vladimir Božović, predsjednik Izvršnog odbora Matice srpske, a Bratić ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta… Jedno veliko URA za odbranu državnih interesa… Interese koje države brane GP URA? ” navode Socijaldemokrate.

1 Comment

1 Komentar

  1. Kata

    12.02.2021. at 20:22

    Mnogo si smešan ??

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije