Connect with us

Politika

CEMI: Evropski tim za Nikšić 18 mandata, ZBNK 11, MNN 10, CnB i NP po jedan

Published

on

Koalicija ”Evropski tim za Nikšić” osvojila je 40, 4 odsto  na osnovu obradjenog 100 odsto biračkog tijela, pokazuju preliminarni rezultati CEMI-a. To je 18 mandata.

Tu koaliciju čini i Demokratska partija socijalista (DPS), Socijaldemokrate (SD), Liberalna partija i Patriotsko-komitski savez.

Narodni pokret Miodraga Davidovića pod nazivom “Za vaskrsenje Nikšića” 3, 3 osto ili jedan mandat.

Socijaldemokratska partija “Srcem za Nikšić” osvojila je 2,7  odsto glasova i za sada nije prošla cenzusa.

Koaalicija “Za budućnost Nikšića” je osvojila 25,9 odsto ili 11 mandata.

Tu koaliciju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Građanski pokret “Za život Nikšića“, Radnička partija, Ujedinjena Crna Gora, Jugoslovenska komunistička partija, Srpska radikalna stranka, Socijalisti Crne Gore i Pokret penzionera i invalida rada.

Koalicija “Crno na bijelo – Može Nikšić”, koju čine Građanski pokret URA i nestranačke ličnosti, je osvojila 4,5 odsto birača ili jedan mandat.

Koalicija “Mir je naša nacija – Zaokruži slobodu” je osvojila 23,2 odsto ili 10 mandata.

U toj koaliciji su  kojoj su Demokrate, Građanski pokret “Ne damo Nikšić”, Demos, Partija penzionera, invalida i restitucije i “Plenum 083”.

Zlatko Vujović je kazao da treba sačekati da s edo kraja prebroje glasovi jer može doći do promjene rasporeda mandata.

On je rekao da je nova parlamentarna  većina zadržala rezultat parlamentarnih izbora, ali je DF značajno pao i da nema više toliki kapacitet za ucjenjivanje Vlade.

Birališta na lokalnim izborima su zatvorena u 20 sati a policije je apelovala na građane Nikšića, ali i u cijeloj državi, da poštuju epidemiološke mjere i da se uzdrže od masovnih okupljanja.

Na osnovu sto odsto obrađenih glasova, po podacima Cemija, najviše je osvojio Evropski tim za Nikšić – 19.293.

Slijede: Za budućnost Nikšića (12.387), Mir je naša nacija (11.094), Crno na bijelo (2.138), Narodni pokret (1.558) i Socijaldemokratska partija (1.269).

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije