Connect with us

Politika

DAČIĆA ZANIMAJU PRAVA SRBA KAO IZVORNOG NARODA U CRNOJ GORI: Problem mu što nema Srba u raznim sekretarijima

Published

on

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kazao je da cijela politika Srbije treba da se bazira na pravima Srba kao izvornog naroda u Crnoj Gori,

“Nas zanimaju prava Srba kao izvornog naroda u Crnoj Gori, i na tome treba da se bazira cijela politika. Da li će Crna Gora i Srbija biti u jednoj ili dvije države, nebitno je, imali smo razne modele u istoriji. Ono što nikad nije bilo je to da su Crna Gora i Srbija bili neprijatelji”, kazao je Dačić u intervju za Srpski svijet.

Dačić je istakao da je malo Srba zastupljeno u državnim organima i da to treba da se promijeni.

“Malo Srba je zastupljeno u državnim organima, ako Srba ima 28 odsto onda u državnim organima ima pet odsto, onda postoji nek problem. Pitao sam ranije tadašnjeg ministra Srđana Darmanovića, on mi je rekao Srbi su opozicija. Ne mogu da budu Srbi u opoziciji, onda ispada da ne važe valjda ljudska prava, ako su ljudi opozicija”, dodao je Dačić.

Kako je naveo, Srba nema ni u kabinetu predsjednika Crne Gore, a ni u generalnom sekretarijatu Vlade.

“Nula Srba je u kabinetu predsjednika, generalnom  sekretaru Vlade isto je nula Srba. U ministarstvu spoljnih poslova samo jedan Srbin. Ima ih još al nisu smjeli da se izjasne”, dodao je on.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije