Connect with us

Politika

SJUTRA PROTEST ISPRED SKUPŠTINE: Policija upozorila da će postupiti u skladu sa ovlašćenjima

Published

on

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović kazao je povodom najave da će sjutra ispred parlamenta u 12 sati biti organizovan protest gradjana da će policija postupati u skladu sa svojim ovlašćenjima, prema svima koji krše zakon jednako, bez obzira koje zastave nose.

“Pratimo situaciju. Zasad nemamo zvaničnu prijavu za održavanje skupa, osim što su se neki pozivi pojavili po društvenim mrežama. Ne očekujem neki veći obim okupljanja, ali ćemo pojačati aktivnosti”, kazao je Damjanović u izjavi za Dan.

Društvenim mrežama kruže pozivi za skup sjutra ispred parlamenta u znak protesta zbog usvajanja izmjena Zakona o slobodi vjeroipovijesti.

Izmedju ostalih, društvenim mrežama grupa građana koja sebe naziva „komitama” širi pozive na protestni skup pod sloganom „Svi zajedno! Mi smo jedna familija! Crna Gora te zove, nemaš izgovor”.

Izmjenama zakona se ukidaju članovi koji su bili sporni Srpskoj pravoslavnoj crkvi i zbog kojih su organizovane višemjesečne litije. Najavljeno je da će biti usvojene do kraja godine. “SPC dato pravo da imovinu, uključujući i korišćenje državnih dobara iz kulturne baštine Crne Gore, može upisati na ime i adresu svojih vrhovnih organa u Beogradu. I Cetinjski manastir može upisati u svojinu i na adresu Srpske patrijaršije u Beogradu”, izjavio je ranije poslanik DPS-a Dragutin Papović.

Damjanović je rekao da će u svim gradovima biti postavljeni policijski punktovi u cilju očuvanja javnog reda i mira.

“Takođe, preduzećemo mjere zaštite u odnosu na štićene objekte kao što je zgrada Skupštine. Ukoliko dođe do okupljanja ispred Skupštine, pokušaćemo da upozorimo ljude i objasnimo da to ne smiju da rade jer krše epidemiološke mjere i zabranu okupljanja koja je na snazi. Očekujem da to razumiju svi, da neće kršiti zakon, a ukoliko ipak do toga dođe i ne usliše naše molbe, postupićemo kao i ranije u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima. Takođe, dokumentovaćemo sve u odnosu na organizatore i o tome obavijestiti tužioca. Ipak, vjerujem da će se, posebno u ovakvoj epidemiološkoj situaciji, svi uzdržati”, smatra Damjanović.

 

1 Comment

1 Komentar

  1. Cetinjanin

    27.12.2020. at 12:27

    Da se susdržimo a?, e pa neće moći gospodo, išćeraćemo ovo do kraja pa nas spriječite ako možete slobodno

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije