Connect with us

Politika

DAMJANOVIĆ: Unaprijedićemo položaj žena

Published

on

Nosilac liste Evropskog tima za Nikšić Sanja Damjanović saopštila je da je inicirana i uspješno kreirana platforma „Kreativne Crnogorke“, čiji je cilj ujedinjenje svih inovativnih potencijala.

“Definisali smo razne ciljeve u ovoj platformi. Želimo da unaprijedimo položaj žena u društvu prateći evropske standarde. Naša uloga treba da bude da podstaknemo kreativnost mladih ljudi jer su oni naša budućnost”, rekla je Damjanović na tribini koalicione liste Evropski tim za Nikšić.

Ona je dodala da je cilj da promoviše ljepotu građanskog i otvorenog društva.

“Ali i društva jednakih šansi za sve. Nakon 14. marta kada pobijedimo to će biti naša misija. Niko više neće smjeti da taj naš kurs poremeti”, poručila je Damjanović.

Članica Predsjedništva DPS i poslanica Aleksandra Vuković navela je da štiteći žene štitimo ljudskost i branimo dostojanstvo Crne Gore.

“Branimo Crnu Goru za koju smo se borili 2006. godine. Nikada u Crnoj Gori u njenoj istoriji nije bilo ovako izraženo ponižavanje žena”, ocijenila je Vuković.

Prema njenim riječima, pojedini bi da i dalje žene ostave kod kuće.

“Oni nas neće ostaviti kod kuće. Mi smo se izborile za svoje pravo glasa, za svoje prisustvo u javnoj sferi i nikada im se nećemo povući ma šta pokušali ti nedostojni ljudi”, navela je Vuković.

Kandidatkinja za odbornicu Evropskog tima za Nikšić Sonja Milatović kazala je da u moru tenzija koje se manifestuju kroz udare na integritet žene i fizičke napade neophodno da svi istupimo zajedno i pošaljemo snažnu poruku.

“Da pošaljemo poruku da je dosta bilo huškaških poruka, a da nakon 14. marta, a na temelju naših individualnih razvoja doprinesimo našem kolektivnom progresu i dokažemo, da je baš kao što je žena temelj i krov svake kuće ona mora biti i noseći stub u svakoj sferi u kojoj čovjek djeluje”, kazala je Milatović.

Kandidatkinja za odbornicu Evropskog tima za Nikšić Jasmina Nikčević saopštila je da nakon 30. avgusta, sadašnjim generacijama pripalo da opet budu ugaoni kamen koji mora odlučiti.

“Odlučiti za istinski sekularnu budućnost, za istinsku ljubav prema ženi, za ljubav prema čovjeku za istinsku suverenost, pravo na glas, pravo na slobodu i sva uživanja u budućnosti Crne Gore u evropskom svijetu u koji smo odavno zagazili. Nećemo dozvoliti da nam to poljuljaju. Svi znamo šta nam je činiti i na koji način. Ljepotom, dobrotom, istinskim patriotizmom i istinom, boriti se za Nikšić i za Crnu Goru”, zaključila je Nikčević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije