Connect with us

Politika

Damjanović, Vuković, Eraković i Dizdarević potpredsjednici, Đukanović predsjednik DPS-a

Published

on

Na današnjem Kongresu DPS-a za predsjednika partije izabran je dosadašnji lider Milo Đukanović, a za potpredsjednike Sanja Damjanović, Ivan Vuković, Jevto Eraković i Abaz Dizdarević.

“Sve vanredne okolnosti dovele su do vanrednog Kongresa. Zarovoljan sam radom partije na današnji dan. Prilika da se podsjete na rezultate DPS-a, ali i da se ozbiljno porazgovara o slabostima i greškama koje su dovele DPS do ove pozicije, da DPS bude u opoziciji”, rekao je nakon današnjeg Kongresa predsjenik partije i Crne Gore Milo Đukanović.

Kazao je da su na Kongresu partije razgovarali o izazovima da kojima se suočava Crna Gora.

“Mi smo vodeća politička sngaa koja je obnavljala nezavisnu Crnu Goru, izvela je na pravi kolosjek. Vrijednosti za koje smo se opredijelili se ne dostižu lako. Važno je da DPS nastavlja borbu za vijednosti kao što su građanska država i da se odupre nacionalističkim napadima. Naš cilj je Crna Gora u porodici ujedinjene Evrope i evropskim kvalitetom života”, poručio je on.

Otvoreno su, kaže, razgovarali i predložili promjene u personalnom sastavu vrha stranke koje treba da obrzbijede novo lice DPS-a.

“Napravili smo kadrovski zahvat koji uliva povjerenje. Time ćemo dobiti direktan energetski impuls ljudi koji žele da se dokazuju. Zadovoljan sastavom Glavnog odbora”, kazao je Đukanović novinarima nakon Kongresa.

Na početku današnjeg Devetog vanrednog Konresa Đukanović je rekao da je nakon tri decenije parlamentarne demokratije, trebalo da Demokratska partija socijalista ode u opoziciju, kako bi Crna Gora doživjela da partija i koalicija, koja je ostala u manjini prizna rezultat izbora i pokaže da više voli državu, od svoje vlasti u njoj.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije