Connect with us

Politika

DANILOVIĆ: Vladi pod hitno treba odgovoran PR tim, stiče se utisak da svako vuče na svoju stranu

Published

on

Danilović (FOTO: Wikipedia)

Vladi je pod hitno neophodan profesionalan i odgovoran PR tim. Način na koji se prezentuju vladine politike javnosti mora biti jasan i razumljiv građanima. Najbolji potezi u prvim danima se ne vide, a nesnalaženje je u prvom planu – to su skupe greške i neće se lako ispraviti – saopštio je Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore.

Prema njegovom mišljenju politike ministarstava nisu međusobno odvojene i nepovezane, a javnost upravo stiče utisak da svako vuče na svoju stranu.

“Bolje je nekoliko dana, pa i sedmicu, zaćutati dok se ne povežu konci nego izlaziti u javnost sa protivrječnostima. Komunikacina politika je važna skoro koliko i politika. Ovo je dobronamjerna preporuka, a alternativa je nastaviti kako se počelo. Ako bude tako, neka je i to sa srećom samo odgovornost nećemo dijeliti”, poručuje Danilović.

On je kazao da je potpuno jasno da nakon potpisanog sporazuma između trojice lidera pobjedničkih koalicija, odmah nakon izbora, o nemijenjanju spoljne politike predsjednik Vlade treba da održi riječ i nastavi komunikaciju i sa EU i sa NATO.

“Iako se nismo oduševili brzinom kojom je to potpisano, svjesni činjenice da je to mjera kompromisa, nakon toga smo nastavili dalje i dali mandat gospodinu Krivokapiću za sastav Vlade. Ipak, svi mi koji smo bili protiv integracija Crne Gore u NATO nismo prestali da postojimo niti ćemo se stidjeti svog stava. Na svakom mjestu s ponosom ćemo isticati to da smo bili za neutralnost i to da je odluka o članstvu u NATO morala biti donijeta na referendumu. Taj ponos sa nama treba da podijeli i predsjednik Vlade, od Brisela do Moskve, svejedno. Dakle, kako smo mi prihvatili da u mandatu ove Vlade be diramo u spoljnopolitičke prioritete, tako i Vlada treba da ističe činjenicu da ni danas ni prije dvije godine u javnosti nije postojala natpolovična podrška članstvu Crne Gore u NATO”, kazao je Danilović.

On je ocijenio da  medijskoj javnosti i novinarima u Briselu mora biti jasno da čak i u ovoj Vladi ima i onih koji su bili i ostali protivnici NATO integrisanja naše države ali da zbog toga nisu sumnjiva i nepodobna lica.

“Vlada nije preuzela samo međunarodne obaveze, nego i najvažnije unutrašnje od kojih se živi. I Vlada i naša skupštinska većina treba da urade sve da se građani oslobode pritiska, da im se garanutuju i podstiču slobode mišljenja i izjašnjavanja, da se krajnosti u našim ličnim ili kolektivnim izborima ne guraju pod tepih nego da gradimo društvo u kojemu se poštuju slobode i pravo drugoga. Naša je unutrašnjo-politička stvar i sloboda protivljenje ili skepticizam u vezi sa bilo kojim globalnim bezbjednosnim ili drugim pitanjem. Nismo dužni da klimamo glavom niti da se izvinjavamo NATO-u zbog nepovjerenja i sumnjičavosti ali smo dužni da sprovodimo dogovorenu politiku pa u okviru nje i odnos prema vojnom savezu čiji smo član”, ocijenio je Danilović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije