Connect with us

Politika

ĐELJOŠAJ: Ne interesuju nas pregovori dok je Krivokapić premijer

Published

on

U susret pregovorima koji se vode za prevazilaženje ukupne političke krize u Crnoj Gori, najprije izvršnoj, a onda i zakonodavnoj, gdje se kao moguće rješenje pominje rekonstrukcija Vlade tako da premijer Krivokapić ostane na čelu, a da u njoj budu i političari, Đeljošaj navodi da za Albansku listu tu nema mjesta dok god je Krivokapić dio nje. Za njih je najbolje rješenje tehnička vlada koja bi pripremila nove izbore.

“Nikavi pregovori o rekonstrukciji Vlade s premijerom Krivokapićem na čelu nas ne interesuju. Aktuelni premijer je našu listu prevario i svaka njegova riječ na razgovorima je bila obmana. Ne vjerujemo da ima bilo kakve mogućnosti da se dođe do dogovora da budemo vlast sa sličnima. Najbolje moguće rješenje je tehnička vlada svih subjekata i priprema novih izbora, jer je trenutno stanje neodrživo”, poručuje Đeljošaj.

On navodi da je lično protiv bilo kakve mogućnosti da budu dio bilo kakvog dogovora s aktuelnim premijerom.

“Ne možemo graditi partnerstvo s onima koji su nas prevarili i slagali! Premijer je kleriko-nacionalista i šovinista koji je svojim djelovanjem ugrozio sva demokratska dostignuća i od prvog dana je radio protiv manjinskog naroda da ga dovede u što težu poziciju”, zaključio je Đeljošaj.

Iako je Albanska lista na izborima osvojila jedan mandat u Skupštini Crne Gore, a vođeni su i razgovori sa premijerom Krivokapićem oko eventualnog učešća manjina u vlasti, do toga nije došlo. Đeljošaj je bio nosilac Albanske liste „Genci Nimanbegu – Nik Đeljošaj” na parlamentarnim izborima 30. avgusta prošle godine, kada je poslije 30 godina smijenjena vlast na čelu s Demokratskom partijom socijalista.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije