Connect with us

Politika

ĐUKANOVIĆ: Nećemo odustati od vođenja Crne Gore ka evropskim vrijednostima

Published

on

Demokratska partija socijalista (DPS) neće odustati od vođenja Crne Gore i Zapadnog Balkana ka evropskim vrijednostima, poručio je predsjednik te partije Milo Đukanović.

Đukanović je, prilikom posjete Opštinskom odboru DPS Nikšić, kazao da će ta opština ostati ono što je uvijek bila i da će Crna Gora nastaviti da se kreće putem evropskog razvoja.

„Snažno vjerujem u Nikšić. A kad god sam vjerovao u Nikšić, to se pokazalo kao opravdana vjera, jer nas Nikšić nikad nije ostavio na putu ostvarivanja nacionalnih interesa Crne Gore“, kazao je Đukanović.

On je rekao da je bitka za emancipaciju težak i sizifovski posao.

„Ali nećemo odustati od navođenja Crne Gore i Zapadnog Balkana ka evropskim vrijednostima i pored toga što su i decenije i vjekove proveli po evropskim bespućima”, rekao je Đukanović, saopšteno je iz DPS-a.

Prema njegovim riječima, „ispit u Nikšiću moramo položiti nikad bolje do sada“, jer jedino tako mogu da računaju na Crnu Goru i njenu evropsku budućnost.

„Naši politički protivnici žele na terenu Nikšića da potvrde da je Crna Gora odustala od evropskog puta razvoja i mi imamo dodatan zadatak, ne samo da pobijedimo u Nikšiću, nego i da sa ovog mjesta pošaljemo poruku da se Crna Gora nije pokolebala“, naglasio je Đukanović.

On je istakao da Crna Gora ulazi u novu fazu političkog života, gdje će se postaviti jasna vododjelnica između evropskog sistema vrijednosti sa jedne i primitivnog i agresivnog nacionalizma sa druge strane.

„Demokratija, sloboda, ljudska prava, tržišna ekonomija i vladavina prava su neke od osnovnih vrijednosti za koje se borimo i kao takve one su superiorne u odnosu na pećinski nacionalizam koji nam se nudi sa druge strane“, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, to su osnovne vrijednosti za koje se moraju boriti, bilo da su vlast ili opozicija.

Đukanović je, kako se navodi, razgovarao sa predstavnicima mladih, kao i kandidatima za odbornike koalicije “Evropski tim za Nikšić” čiji je DPS glavni konstituent.

On je čestitao svima koji se nalaze na izbornoj listi i izrazio veliko zadovoljstvo činjenicom da upravo Sanja Damjanović predvodi listu.

„Takođe je istakao da kvalitet sastava liste nagovještava dodatan impuls u nastavku kampanje i obećava da će ovaj skup ljudi svojom energijom, znanjem i iskustvom doprinijeti daljem razvoju grada i učiniti ga još pristojnijim i boljim mjestom za život“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je kroz svoja zapažanja posebno apostrofirao ogromnu važnost predstojećih izbora i rekao da su zajedničko zalaganje i lični doprinos ključ uspjeha.

„Takođe, on je naglasio važnost komunikacije sa građanima, prepoznavanja njihovih potreba i zalaganje za rješavanje problema sa kojima se oni susreću“, zaključuje se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije