Connect with us

Politika

ĐUKANOVIĆ: DPS već u gardu, skraćuje trajanje ove Vlade

Published

on

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović rekao je da je njegova partija spremna da tekovine koje su stvorili brani “do posljednje kapi krvi”. Rekao je da je mu zamjerano zbog sličnih izjava, ali da se nije pokolebao, te da se i tada i danas vrlo precizno izražava, da je DPS već u gardu, bori se i skraćuje vrijeme trajanja ove vlade

Promjena vlasti pokazala je novi nivo demokratske zrelosti Crne Gore, novi kapacitet demokratičnosti, ali je istovremeno Crnu Goru stavila pred nove izazove, i time dodatno naglasila važnost pune posvećenosti mladima, poručio je predsjednik države i DPS Milo Đukanović.

“Siguran sam da svako od vas želi napredak za svoju državu i da taj napredak vidi na evropskom putu, Ne možemo doći do članstva ako ne realizuje zahtjevne i nekada bolne reforme. Nema kvaliteta ćživota a bez prethodnog usvajanja evropskog sistema vrijednisti. To je vizija koju je imala i moja generacija kada je ulazila u politiku”, kazao je Đukanović na Kongresu mladih DPS.

Kaže kako danas je učvršćena svijest o važnosti mira i multietničkog sklada, o stabilnosti, kao i dostignutu ekonomsku održivost, koja je obezbijedila dinamičan ekonomski razvoj tokom prethodnih 15 godina.

“U Crnoj Gori se realizuju vrijedni projekti, obnovili smo nezavisnost, poštujući stroga pravila evropske demokratije, što je bio polazni temelj za prvi razvojni cilj – članstvo u NATO i učinio nam izvjesnu okolnost da ćemo biti prva naredna članica EU. To su rezultati na koje treba svi da budemo ponosni. Taj temelj koji smo izgradili je do te mjere pouzdan da sačuva našu državnu kuću i našu izvjesnu evropsku perspektivu jer kao što vidimo odolijeva ovim udarima retrogradne antievropske politike kojoj je CG danas izložena”, kaže Đukanović.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije