Connect with us

Politika

ĐUKANOVIĆ U NIKŠIĆU: Svjedočimo povampirenju politike devedesetih

Published

on

Nikšić je uvijek bio pouzdano sklonište crnogorskog slobodarstva kao što je danas garant evropskih vrijednosti kojima smo okrenuti, ocijenio je sinoć predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović govoreći na tribini Evropskog tima za Nikšić.

On je saopštio da je apsolutni prioritet budućeg razvoja Nikšića otvaranje novih radnih mjesta.

“Mi mislimo da smo u prethodnom periodu uložili stotine miliona eura u putne i u veoma skupe komunalne infrastrukturne projekte. Danas je vrijeme da na temeljima takvog infrastrukturnog unaprijeđenja pokušamo da animiramo vrijedne domaće i strane investitore i jednako tako vrijedne domaće i strane biznismene koji će iskoristiti podsticaje koje ćemo im dati sa državnog i  sa lokalnog nivoa, da otvore što više ekonomskih održivih humanih i dobro plaćenih radnih mjesta”, poručio je Đukanović.

On je rekao da u nedjelju na lokalnim izborima u Nikšiću “odlučujemo hoćemo li da nastavimo putem daljeg profilisanja Nikšića kao urbanog evropskog centra ili ćemo dozvoliti da ga 100 puta sunovrate retrogradne politike koji se nadvijaju nad našom stvarnošću kao aveti prošlosti.”

“Vjerujem da tu nema dileme za odgovorne ljude, odgovorne prema sebi i svojoj porodici prema gradu u kojem žive i prema svojoj državnoj kući. Mi smo u Crnoj Gori napravili strateški zaokret za sva vremena, uveli Crnu Goru u NATO, doveli je pred vrata Evropske unije. Naša pobjeda u nedjelju biće još jedna potvrda uspjeha ove generacije Crne Gore. Zato sa ovog mjesta pozivam sve građane Nikšića da u nedjelju zaokruže broj 1. Evropski tim za Nikšić koaliciju na čelu sa Demokratskom partijom socijalista koja će nakon izbora ostati na tom prvom mjestu na crnogorskoj političkoj sceni – naveo je Đukanović.

Prema njegovim riječima, nije trebalo više od 100 dana da se vršenje vlasti izrodi u političku karikaturu, kao i da se jasno pokaže zapanjujuća nestručnost, te politička i nacionalna neodgovornost.

“Svjedočimo povampirenju politike devedestih sa neskrivenim ambicijama retrogradnih snaga da svoje ciljeve iz tog vremena ostvare danas drugim sredstvima. U središtu velikdržavnih planova i projekata nalazi se  nažalost i Crna Gora koja se vidi kao važan dio srpskog sveta te nove sintagme za projekao t Velike Srbije.

Dobro znamo kakva je bila uloga Srbije i Srpske pravoslavne crkve u pripremi i realizaciji najnovije ofanzive tog istorijski prevaziđenog koncepta u vrijeme parlamentarnih izbora avgusta prošle godine”, podsjetio je predsjednik DPS.

On je kazao da je danas u kampanji za lokalne izbore u Nikšiću ta uloga još je agresivnija i otvorenija.

“Potpomognuta od strane domaćih snaga od onih koji hoće da bez imalo stida izdaju da prikažu kao modernu demokratsku vrlinu, a koja nažalost ima drugu genezu u Crnoj Gori od Andrije Radovića do Andrije Mandića. Nikšić nikada nije bio i ne smije biti dobra adresa za izborni uspjeh suštinski te petokolonaške i plaćeničke politike”, saopštio je Đukanović koji je svoje obraćanje završio riječima Nek je vječna Crna Gora.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije