Connect with us

Politika

ĐUKANOVIĆ: Unižavaju se suživot i uzajamno poštovanje

Published

on

Crna Gora neće i ne smije dozvoliti da diskriminacija, uprkos značajnim iskoracima na zakonodavnom planu, bude predmet sistemskog prećutkivanja, ideološke i političke zloupotrebe i bez adekvatnog odgovora, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povodom Dana nulte tolerancije.

On je istakao da Dan nulte tolerancije za diskriminaciju podsjeća i opominje na zajedništvo u zaštiti od diskriminacije i unapređenju prava svakog pojedinca na život s dostojanstvom, bez obzira na bilo koje lično svojstvo ili uvjerenje.

“Nažalost, 2021. godine svjedočimo porastu govora mržnje, nacionalne, etničke netrpeljivosti, uvredljivog ophođenja i ponižavanja žena, usvajanju diskriminatornih zakona…Unižavaju se najviše vrijednosti i bogatstvo crnogorskog društva – suživot u različitostima i uzajamno poštovanje. Crna Gora neće i ne smije dozvoliti da diskriminacija, uprkos značajnim iskoracima na zakonodavnom planu, bude predmet sistemskog prećutkivanja, ideološke i političke zloupotrebe i bez adekvatnog odgovora”, ističe Đukanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije