Connect with us

Politika

ĐUKANOVIĆ: Zemljama regiona pripada evropska budućnost

Published

on

Apsolutno smo uvjereni da uprkos svim izazovima, uprkos lažnim alternativama moramo biti istrajni da nastavimo putem EU integracije, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nakon sastanka sa sa članovima Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

“Želimo da svi naši susjedi ostvare svoje ciljeve. Mislimo da će region biti kvalitetnije stabilan ukoliko budemo svi zajedno išli ka tom cilju. Pokazali smo spremnost da svoja iskustva podjelimo”, kazao je Đukanović..

Tema razgovora bili su i infrastrukturni projekti koji se tiču dvije države, Jadronsko-jonskoj magistrali i gasovodu.

“Očigledno da je jedan trenutni zastoj u politici proširenja, ali dok ne dođe do konsolidacije u samoj Uniji, ono što sigurno možemo raditi je kvalitetnije infrastrukturno povezivanje. Saglasni smo da ima puno prostora za dalju saradnju i na polju ekonomije. Naš je utisak da kroz ovakve susrete možemo jako pomoći jedni drugima”, rekao je crnogorski predsjednik.

“U našim odnosima je sve čisto i u stanju smo da govorimo o svemu i iz prošlosti bez ikakvih kompleksa i prikrivanja kao i o našim zajedničkim interesima u budućnosti. Potvrda naših odnosa je potpisani međudržavni sporazum o granici. Razgovor smo fokusirali na temu evropskih i evroatlantskih ciljeva. Prenio sam naše uvjerenje da ne samo Crnoj Gori,  već i svim zemljama regiona mora pripadati EU budućnost”, naveo je Đukanović.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije