Connect with us

Politika

ĐURAŠKOVIĆ: Krajnje vrijeme za ozbiljnost i dijalog, država je u haosu

Published

on

Umjesto ozbiljnosti i državničkog pristupa parlamentarna većina i njeni lideri se, kao na pijaci, svađaju oko podjele funkcija, ne mareći za građane i gotovo katastrofalnu ekonomsko-socijalnu situaciju u državi, saopštio je potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković, i poručio da je krajnje vrijeme za ozbiljnost i dijalog, a ne partijska nadgornjavanja i trgovine.

“Dok desetine ljudi svakodnevno ostaju bez posla, poljoprivrednici i stočari protestuju, advokati su nedjikoleljama u štrajku, a druge strukovne organizacije najavljuju proteste, lideri parlamentarne većine trguju funkcijama, boreći se da dobiju nove ministarske i funkcije po dubini. Država je u haosu, pat pozicija u pravosuđu i tužilaštvu, nema dogovora o izbornoj reformi, turistička sezona kaska, a državni funkcioneri i lideri parlamentarne većine se ponašaju u stilu ‘selo gori, a baba se češlja’. Kao da sve to nije njihov posa’!”, naveo je Đurašković.

Upravo zbog toga, cijeneći da je zadnji trenutak da se povede ozbiljan dijalog o evropskim vrijednostima koje nas okupljaju, SDP je uputio poziv na dijalog za evropski konsenzus.

“Cilj političkog dijaloga mora biti evropski konsenzus oko fundamentalnih vrijednosnih principa Crne Gore, kao minimuma političke saglasnosti za dalji demokratski razvoj države, oko građanskog i sekularnog Ustavnog uređenja države, poštovanja ljudskih prava, nacionalnih i vjerskih osjećanja i posebnosti, antifašizma i protivljenja istorijskom revizionizmu, neupitnosti evropske perspektive i članstva u NATO, neophodnih demokratskih reformi i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije”, naveo je Đurašković.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije