Connect with us

Politika

DNP: Đukanović patetično naglasio da je dao trideset godina života „za ovo što imamo danas“

Published

on

Demokratska narodna partija Crne Gore je u nevjerici sagledala današnju izjavu Mila Đukanovića tražeći korijene njene iskrene sadržine ili u prevelikim podgoričkim vrućinama, koje kod nekog proizvode štetno opuštanje, ili je možda riječ o potrebi Đukanovića da pred građanima Crne Gore napokon iskreno progovori o svemu o čemu je ćutao tokom čitave tri decenije, saopštili su danas iz DNP-a.

Kako ističu, predsjednik je u obraćanju javnosti patetično naglasio da je dao trideset godina života „za ovo što imamo danas“ i zaključio da će „moje potomstvo živjeti bolje od onoga što sam ja naslijedio“.

“DNP želi svu sreću svoj djeci i unucima, ali je činjenica da je Đukanović, prema preciznom citatu iz njegove izjave, flagrantno poentirao priznajući da će bolje živjeti od onog što je on naslijedio, ne naše, svih građana, nego njegovo potomstvo. U prilog takvoj ocjeni DNP podsjeća javnost da se prisjeti vjetroelektrana po Crnoj Gori i stanova od blizu milion dolara na Menhetnu u Njujorku, koji nijesu kao neka kuća, ničiji, nego upravo nečiji. Da se prisjeti i nelojalne konkurencije u kojoj djeca moćnika imaju prednost nad običnim smrtnicima i konkurencijom, uz mnogo toga još”, dodaju.

DNP, navode, iskreno želi da standard svih građana Crne Gore bude takav da se sve bebe vozaju u kolicima od po nekoliko hiljada eura, ali je za tako nešto u opelješenoj državi mala šansa.

“Zato se skoro sve vozaju u onim od po sto, dvjesta eura, a samo nečiji unuci imaju carsku privilegiju da im dječja kolica vrijede više od skoro novog automobila. Đukanović je očigledno samo malo promašio tajming, jer njegovo potomstvo, na koje se pozvao, već uveliko, i te kako bolje živi od onog što je sam naslijedio. Zahvaljujući onome što je od države i naroda na hiljadu i jedan način potom otuđio, a što se već dobro zna i vidi na sve strane i golim okom”, kažu u toj stranci.

Kako ističu, uz sve navedeno, DNP vjeruje da je Đukanović napravio omašku jedino kad je rekao da je dao trideset godina za ovo „što imamo danas“, želeći, u stvari, da kaže da je dao trideset godina za ovo „što imam danas“.

“Ali niko nije savršen, pa ni Đukanović na četrdeset stepeni Celzijusa u hladu, u sad već vreloj Podgorici. A, shodno činjenici da će temperature bivati ekstremnije, očekujemo da on progovori i o još nekim stvarima, koje interesuju građane Crne Gore i međunarodnu javnost, pa i međunarodno potomstvo, sa kolicima ili bez njih, sasvim svejedno”, poručuju iz DNP-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije