Connect with us

Politika

DPS KRIVOKAPIĆU: Da pročita Ustav i nauči nadležnosti

Published

on

Iz Demokratske partije socijalista Crne Gore saopštili su da bi premijer  Zdravko Krivokapić konačno trebalo da nauči ustavne nadležnosti .

“Za početak, savjetujemo ga da pročita član 94 Ustava Crne Gore u kojem su jasno propisane nadležnosti predsjednika Crne Gore i njegovo pravo da Zakon vrati na ponovno odlučivanje Skupštini”, navodi se u saopštenju DPS-a.

DPS navodi da su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, kao i stranka koju predvodi, pokazali puni demokratski kapacitet u prethodna četiri mjeseca,  mirnom i demokratskom tranzicijom vlasti bez ijedne opstrukcije.

“Podsjećamo javnost da je DPS čak davao kvorum i većinu za izmjenu poslovnika kako bi se uvelo online glasanje i kako bi Vlada mogla biti izglasana u situaciji kada je jedan dio poslanika parlamentarne većine bio odsutan zbog koronavirusa”, navode iz DPS-a.

Ipak, demokratski kapaciteti te partije ne podrazumijevaju da će trpjeti bezakonje, otpočinjanje sjednica bez kvoruma, uzurpiranje nadležnosti DIK-a i uvođenje pravnog nasilja od strane nove vlasti, navode u saoštenju.

“Takvom ponašanju ćemo se jasno suprotstaviti na institucionalan način u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore”, zaključili su iz DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije