Connect with us

Politika

DPS OBJAVIO FOTOGRAFIJU: Krivokapić sa ministrima za istim stolom, suprotno mjerama

Published

on

Demokratska partija socijalista (DPS) na svojoj zvaničnoj fejsbuk stranici objavili su fotografiju premijera Zdravka Krivokapića u restoranu sa ministrima. Taj post su naslovili “Sramota – na vrhuncu epidemije, Krivokapić i ministri u provodu u kafani”.

Na fotografiji je vidljiva resotoranska atmosfera. Krivokapić sjedi za čelom stola, dok ministri sjede sa strane, a služe ih dva konobara. Iz ugla iz kojeg je snimljena fotografija ne može se sa sigurnošću kazati kolika je distanca između njih. Međutim, jasno je da su prekršene druge zdravstvene mjere poput dozvoljenog broja ljudi za istim stolom koji ne smije biti veći od četiri osobe. Prekršena je i mjera da svi moraju nositi maske, izuzev u trenutku kada konzumiraju piće ili hranu.

DPS u svojoj objavi tvrdi da između njih nema distance, a navode i da se Krivokapić sa ministrima sastao “manje od 24 sata od svog izbora”.

“Premijer i njegovi ministri, manje od 24 časa, od svog izbora narugali su se građanima Crne Gore i prekršili ono što su im obećali. U danima kada hara koronavirus po Crnoj Gori, i odnosi mnoge ljudske žrtve, apostolska družina, je imala potrebu da svoje ustoličenje proslavi u kafani, bez distance i uz kršenje svih zdravstvenih mjera”, piše u objavi DPS-a.

Oni su se osvrnuli i na jučerašnji apel ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović.

“Da apsurd bude još veći, upravo je ministarka zdravlja juče uputila apel da se građani pridržavaju mjera. Da li jedno pravilo važi za Krivokapića i njegove ministre a drugo za sve ostale ljude koji žive u Crnoj Gori? Ovo licemjerje i bahato ponašanje članova nove Vlade zaista je u suprotnosti sa svim što nam je premijer obećao u svom ekspozeu”, navodi se u objavi DPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije