Connect with us

Politika

DPS: Pružićemo sistemske odgovore na sva pitanja kojima je Vlada nedorasla

Published

on

Komisije Glavnog odbora (GO) Demokratske partije socijalista (DPS) počele su sa radom i pružiće sistemske odgovore na sva pitanja kojima je, kako je saopšteno iz te partije, Vlada nedorasla.

Iz DPS-a su kazali da je danas održan prvi sastanak predsjednika komisija GO te partije, kojim je predsjedavao generalni sekretar Aleksandar Bogdanović.

Na sastanku je konstatovano da rad komisija GO nikada nije bio važniji, budući da, kako je saopšteno iz DPS-a, Crna Gora ima nesposobnu Vladu, koja nije u stanju da se izbori sa društvenim problemima koje je uzrokovala tokom dosadašnjeg mandata.

„U tom kontekstu, konstatovano je da je obaveza komisija da predlažu sistemska rješenja u raznim sektorskim politikama kako bi se ublažile katastrofalne posljedice rada aktuelne vlasti“, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su rekli da će zadatak komisija, pored aktivne participacije u zakonodavnoj aktivnosti, biti usmjeren i na kreiranje analiza u raznim oblastima društvenog života, kao pomoć u radu poslaničkog kluba, ali i ostalih organizacionih jedinica te partije.

„Na sastanku je zaključeno da je nivo državne politike, koji se trenutno sprovodi od strane aktuelne vlasti, na najnižem nivou u prethodnim decenijama, te da svaki dan ove Vlade stvara nesagledive posljedice za Crnu Goru“, kaže se u saopštenju.

Iz tog razloga, kako se navodi, DPS, kao najjača partija, ali i predvodnik građanske opozicije, mora da bude naročito aktivna na svim poljima djelovanja.

Na sastanku je zaključeno da su komisije upravo podsticaj takvoj ambiciji.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije