Connect with us

Politika

DPS: Sjutra sastanak sa ambasadorima zemalja članica EU

Published

on

DPS

Predsjednici poslaničkih klubova proevropskih stranaka sastaće se sjutra sa ambasadorima zemalja članica Evropske unije (EU) i šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, najavljeno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz DPS su saopštili da će na sastanku ukazati na probleme koji su posljedica lošeg upravljanja zdravstvenom krizom i aktuelnu inicijativu vladajuće većine koja se tiče izmjene tužilačkih zakona.

“Tu priliku ćemo iskoristiti da ukažemo na brojne slučajeve zabrinjavajućeg porasta nacional-šovinizma u Nikšiću u susret lokalnim izborima i sve prisutniju pojavu širenja etničke i vjerske netrpeljivosti u državnim institucijama”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će pokušati da ukažu na negativne tendencije i procese koji mogu da naprave dugoročnu štetu evropskom putu Crne Gore, zdravlju njenih građana, ekonomskom napretku, a u konačnom, i potencijalno ugroze njenu suverenost.

“Kao odgovorni politički subjekti, želimo da na sve moguće demokratske načine takve zabrinjavajuće procese zaustavimo”, kaže se u saopštenju.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije