Connect with us

Politika

FATIĆ: Ponovo fašistički grafiti u Beranama

Published

on

Fašističke poruke i grafiti osvanuli su jutros na zidovima mjesnog doma u beranskom prigradskom naselju Lužac, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Berane, Bogdan Fatić i pozvao nadležne organe da hitno reaguju.

On je kazao da je to nastavak ispisivanja fašističkih parola u Beranama „kako bi se zastrašili svi oni kojima je antifašizam u srcu i ljubav prema građanskoj i evropskoj Crnoj Gori.“

„Opštinski odbor DPS Berane, i ovoga puta, najoštrije osuđuje autore ovih nedjela i istovremeno poziva nadležne državne organe da hitno reaguju i konačno privedu zakonu sve one koji na ovaj, i svaki drugi način šire ideje fašizma“, poručio je Fatić.

Učestalost tih poruka, kako je naveo, zabrinjava u vremenu kada su mir, multinacionalni i multivjerski sklad i tolerancija najveće bogatstvo u Beranama i Crnoj Gori.

„Učinićemo sve da zaustavimo fašizaciju Berana i ovaj grad vratimo na pravi put, na put kojim su ga svojim životima usmjerili naši preci, a to je put zajedništva, tolerancije i antifašizma. Očigledno je da nas retrogradne snage opominju da borba protiv fašizma nije završena“, kazao je Fatić.

Vrijeme je, poručio je on, da se fašizam konačno porazi.

„Podrška svim pojedincima i snagama koje doprinose očuvanju mira i bore se protiv fašizacije društva“, zaključio je Fatić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije