Connect with us

Društvo

BERANE: Pronađeni tragovi koji ukazuju na to da su mečići živi

Published

on

Foto: Berane online

Tokom današnje potrage za nestalim mečićima, kojima je majka ubijena prije dva dana u selu Donja Ržanica kod Berana, pronađeni su tragovi koji ukazuju da su živi, te im je ostavljena hrana, a tu su postavljene i kamere, prenosi Berane online.

Nedugo nakon što su fotografije dva mladunčeta medvjeda, koje su nastale kod Hotela Berane, objavljene na društvenim mrežama i postale viralne, odjeknula je vijest da je mečka, koja je sa mladuncima posjetila beransku gradsku zonu, svirepo ubijena.

Privedeno je više osoba, za čim je uslijedio i hitan sastanak u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a prvi čovjek tog resora Aleksandar Stijović otputovao je u Berane, kako bi se priključio potrazi za mečićima.

Pokrenuta je i inicijativa za hitno uvođenje moratorijuma na lov, koju Stijović nije podržao, ali je poručio da bi trebalo pojačati broj inspektora na terenu, pooštriti kazne i raditi na povećanju svijesti o krivolovu.

U potrazi su učestvovali i predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić, zaposleni u lokalnoj samoupravi i Ministarstvu, članovi lovačkog udruženja Ivangrad i predstavnici NVO sektora.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije