Connect with us

Politika

FILIPOVIĆ: Vulin žali što ‘Velika Srbija’ nikad nije postojala

Published

on

Koliko god raširen bio utisak o Vulinu kao neozbiljnom, komedijaškom političaru, poruke koje on šalje i funkcija sa koje to čini, izuzetno su ozbiljne, smatra član Glavnog odbora DPS-a Slobodan Filipović.

Kako je istakao, sve koji žele umanjiti značaj njegovih izjava podsjećaju da je riječ o ministru unutrašnjih poslova u vladi jedne države.

“Već duže, on je zadužen za afirmaciju ideje ‘srpskog sveta’, za koju već duže radi i nemali broj članova vladajuće većine u Crnoj Gori. No, od Vulina smo sada čuli i da žali zato što ‘Velika Srbija’ nikad nije postojala. U pitanju su duboko zabrinjavajuće i opasne poruke, naročito upućene ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Zato od svih politički odgovornih subjekata u našoj državi očekujemo da shvate ozbiljno poruke iz Beograda, bez obzira na to što ih šalje ličnost kakva je Vulin”, navodi Filipović.

Kako je naglasio, Kad god su tamošnji zvaničnici prizivali “Veliku Srbiju“ i “branili ugrožene“, regiju su snalazile neopisive tragedije.

“Njihovi ‘heroji’ na doživotnim su robijama zbog genocida. A oni – kao da ništa nijesu naučili. I dalje pričaju iste priče, zapaljive, neodgovorne i nacionalističke”, navodi se u saopštenju Filipovića.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije