Connect with us

Politika

FORMIRAN OO PKS NIKŠIĆ: Moramo današnju mladost učiti kako se voli Crna Gora

Published

on

Formiran je Opštinski odbor (OO) Patriotsko komitskog saveza (PKS) u Nikšiću, na čijem čelu su članovi Glavnog odbora jednoglasno izabrali Spasoja Krunića. On je diplomirao na Međunarodnom transportu i špediciji, kao i na Pomorskom fakultetu.

Jednoglasnom odlukom članova potpredsjednici odbora su ekonomista Miodrag Đoković, mašinski tehničar Ilija Bojović  i građevinski laborant Danijela Iković. Za sekretarku je izabrana trgovac Ana Golubović, dok je predsjednik mladih student Filozofskog fakulteta Marko Ružić.

“Izborom opštinskog odbora PKS Nikšić, legitimisali smo se za predstojeće lokalne izbore, kao partija čistih ljudi i čistih biografija, kao partija iskrenih patriota, koje ne zanimaju fotelje ni novac, već evropski, multietnički, građanski, VitoV i Živkov Nikšić, u suverenoj i najvoljenijoj Crnoj Gori”, kazala je predsjednica PKS CG Tatjana Knežević Perišić.

“Pred nama su važni zadaci – ispunjavanje uslova koje Opštinska izborna komisija propisuje za partije koje učestvuju na izborima, omasovljenje partije, osnivanje mjesnih odbora i približavanje osnovnih programskih ciljeva široj populaciji”, istakao je Janko Krivokapić, generalni sekretar PKS.

“Crnogorci su uvijek poštovali druge, ali svjedoci smo da nam se to poštovanje ne vraća. Kunem se da nikad neću izdati ideje za koje se zalaže PKS, jedina partija đe sam pronašao sebe, tim više što mi je otac bio Krstov komita, raspušten na Zloj Gori”, kazao je predsjednik OO Spasoje Krunić.

Potpredsjednik Miodrag Đoković se upitao o kakvom pomirenju govore nove vlasti kad veličaju četništvo, negirajući slavnu antifašističku borbu, kad negiraju 13.jul, kad negiraju hiljade grobova nakon 1918.godine, kad učesnike Patriotskog skupa u Podgorici nazivaju nacistima, kada Crnogorce multiministarka zove političkim inžinjeringom.

“Teško će tu biti pomirenja”, poručuje Đoković.

Potpredsjednik OO Ilija Bojović smatra da će birači prepoznati PKS kao partiju koja ne trči za parama ni funkcijama te da je osnovno prenijeti mladoj generaciji da se tako voli jedina domovina.

“U moje vrijeme, zemlja se voljela tako jako da je svako petnaestogodišnje dijete bilo spremno da svoj život da za tu domovinu, pa moramo tu ljubav prenijeti i na današnju mladost i učiti je kako se voli Crna Gora”, smatra sekretarka Ana Golubović, dok mlada potpredsjednica Danijela Iković poručuje da je čast i privilegija biti u partiji kao što je PKS i da vjeruje da će  ljubav prema Nikšiću prevagnuti na predstojećim izborima.

Glavni odbor je u Predsjedništvo OOPKS-Nikšić izabrao i Rista Dragnića, Stojana Pavićevića, Barbaru Nikolić, Pavla Dragičevića, Rada Krivokapića, Novaka Zekovića, Borka Nikčevića, Miodraga Todorovića, Milicu Milić, Sašu Pajovića i Vuka Nikolića.

Broj od 17 članova nije konačan, obzirom da po Statutu partije, svaki predsjednik mjesnog odbora ulazi u sastav Predsjedništva.

Članovi PKS-a  su već na terenu, prikupljajući potpise podrške, nakon čega bi se partija prijavila OIK-u za učestvovanje na lokalnim izborima 14. marta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije