Connect with us

Politika

FORMIRAN SAVJET ZA NATO: Krivokapić predsjednik

Published

on

Vlada Crne Gore donijela je na današnjoj sjednici odluku o obrazovanju Savjet za NATO kao savjetodavno tijelo Vlade Crne Gore. Ovo tijelo, prema odluci Vlade činiće predsjednik, zamjenik predsjednika i 13 članova.

Predsjednik Savjeta je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, a zamjenik predsjednika Savjeta je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Preostalih 13 članova su: ministar vanjskih poslova, ministar odbrane, ministar unutrašnjih poslova, ministar finansija i socijalnog staranja, ministar javne upravne, digitalnog društva i medija, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore, Nacionalni koordinator za NATO, savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku, savjetnik potpredsjednika Vlade za vanjsku politiku, savjetnik predsjednika Crne Gore za vanjsku politiku, kao i dva predstavnika nevladinih organizacija.

Zadaci Savjeta su kako se navodi u odluci, razmatranje, predlaganje i koordinacija političkih, vojnih, pravnih, finansijskih i drugih stručnih aktivnosti državnih organa Crne Gore kao članice NATO-a.

Odlukom Vlade, predviđeno je da Savjet ima sekretara, koga na predlog predsjednika Savjeta, određuje Vlada.

Sjednice Savjeta se održavaju tri puta godišnje, a po potrebi i češće, a odlukom je prediveđeno i da po pozivu predsjednika, odnosno zamjenika predsjednika Savjeta, mogu učestvovati i istaknuti naučni radnici i predstavnici organizacija civilnog društva.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije