Connect with us

Politika

GA: Partijski lideri u dogovoru vide slabost, u drugačijem mišljenju izdaju

Published

on

Crnogorska politička zajednica u 2021. godinu ulazi sa sve snažnijim podjelama, kazali su iz Građanske alijanse, navodeći da gotovo nikoga ne zanima izgradnja zajedničke platforme za prevazilaženje problema i podjela koje decenijama opterećuju crnogorsko društvo.

Oni su kazali da postaje sve teže pohvatati agende parlamentarnih političkih grupacija.

“Gotovo da nikog ne zanima izgrađivanje zajedničke platforme za prevazilaženje problema i podjela koje decenijama opterećuju crnogorsko društvo. U Novu 2021. godinu crnogorska politička zajednica ulazi sa sve snažnijim podjelama kojih se ne bi postidjeli ni novogodišnji rovovi na zapadnom frontu tokom Prvog svjetskog rata”, naveli su iz GA.

Kako su kazali, hronični nedostatak dijaloga postao je obilježje crnogorske politike, dodatno zakomplikovan neprijateljskom retorikom partijskih lidera, koji u dogovoru vide znake slabosti, a u različitim stavovima – dokaze izdaje i neprijateljstva.

Iz GA su rekli da u Novoj godini crnogorska politička zajednica će morati da se suoči sa činjenicom da će takve podjele blokirati rad Ustavnog suda, promjene u sudstvu i tužilaštvu, rad na reformama izbornog zakonodavstva.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije