Connect with us

Politika

GI 21. MAJ: Vlada “veselih eksperata” uspjela da ujedini većinsku javnost protiv sebe

Published

on

Od uvođenja višestranačkog sistema ni jedna vlada nije uspjela da za svega pola godine ujedini protiv sebe većinsku političku javnost kao što je to uspjela odmetnuta Krivokapićeva vlada, saopšteno je danas iz Građanske inicijative 21. maj.

Smatraju da je ovo Vlada koja je ujedinila pristalice i vlasti i opozicije u jednodušnoj ocjeni da se radi o dezorijentisanoj i nesposobnoj izvršnoj vlasti.

“Iza tzv. ekspertske vlade svakim danom se suočavamo sa grupom od 12-1 ministara, predvođenih klerikalizovanim neočetničkim premijerom, što se sve zajedno pretvorilo u nenadmašan politički vodvilj. Radi se o vladi koja vodi fiktivnu ekonomsku, poresku i socijalnu politiku i po cijeli dan galami o borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, dok istovremeno žmuri pred činjenicom da se pravosudni sistem urušava zbog produženog štrajka advokata”, navodi se u saopštenju koje potpisuju Predsjednik Savjeta Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator GI 21. maj Rade Bojović.

Dodaju da je Vlada  i crnogorsku poljoprivredu uspjela dotući jer, kako navode, nije bila u stanju da obezbijedi budžetska sredstva za njenu održivost.

“A da ne spomijemo činjenicu da se radi o vladi koja nije u stanju da nabroji makar jednog relevantnog stranog investitora koji je došao da ulaže u Crnu Goru motivisan ovom skupinom “veselih” eksperata. Na kraju, radi se o vladi koja je nesumnjivi odraz nekompetentnih političara i providnih populističkih stranaka koje su se dočepale vlasti samo zbog toga što se jedna istrošena i diskreditovana vladavina morala suočiti sa svojim zasluženim krajem”, zaključuje se.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije