Connect with us

Integracije

ESKOBAR: Crna Gora da nastavi zapadnim putem

Published

on

Crna Gora treba da nastavi zapadnim putem, i SAD će učinite sve da je na tom putu podrže – rekao je Specijalni izaslanik američkog predsjednika Džozefa Bajdenaza Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar na onlajn brifingu sa novinarima.

-Crna Gora nije samo prijatelj Sjedinjenih Američkih Država, već je i saveznik u NATO. Podržavamo Crnu Goru u nadi da će nastaviti evropski i zapadni put i uradićemo sve da vas na tom putu podržimo – rekao je Eskobar na pitanje da li će Sjedinjene Države nastaviti da podržavaju Crnu Goru ako proruski politički savez Demokratski front uđe u Vladu.

Upitan da li američke bezbjednosne agencije pomažu crnogorskim vlastima u rješavanju dugogodišnjeg problema krijumčarenja cigareta i droga, Eskobar je rekao da SAD sarađuju sa Crnom Gorom.

-Blisko sarađujemo sa Crnom Gorom i u punom kapacitetu se borimo protiv korupcije, kriminala, krijumčarenja… – naveo je Eskobar.

Na pitanje da li Crna Gora nakon promjena u Tužilaštvu može postići bolje rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije, američki diplomata je kazao da je korupcija i kriminal problem zemalja Balkana.

-Borba protiv kriminala i korupcije je problem svuda na Balkanu. Stojimo uz sve Vlade i zvaničnike i institucije koji žele to da postignu. Nadamo se da Crna Gora teži ka tome i nadam se da možemo biti partneri sa Ministarstvom pravde – rekao je Eskobar.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije