Connect with us

Politika

IZBORI U NIKŠIĆU: Kovačević ili Bulatović nosioci DF liste, Koprivica favorit Demokrata

Published

on

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Marko Kovačević i čelnica lokalnog odbora DNP-a Vera Bulatović, najozbiljniji su kandidati tog saveza za nosioca zajedničke liste za lokalne u Nikšiću, saznaje portal Luča iz više izvora.

Kovačević, trenutno obavlja funkciju predsjednika Zakonodavnog odbora i portparol  je Nove srpske demokratije, inače članice DF-a. Završio je Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore i bio je odbornik u SO Nikšić u dva saziva.

S druge strane, lokalni odbor Demokratske narodne partije vjeruju da je njihova čelnica  doktorka Bulatović veoma dobro rješenje za nosioca liste DF-a za Nikšić. Bulatović je bila poslanica DF-a u prošlom sazivu. Ko će biti nosilac liste odlučiće lideri Fronta, a očigledno je da im to neće biti lak zadatak.

Demokratski front, koji u nikšičkom izbornom ciklusu ima žestoku logističku, a vjerovatno i novčanu pomoć Vučićeve Srpske napredne stranke, nastupiće u punom sastavu budući da će im se priključiti i Pokret za promjene. Stranka Nebojše Medojevića, od konstituisanja novog parlamenta, je formirala zaseban poslanički klub i djeluje mimo DF-a.

KOPRIVICA LOGIČNO RJEŠENJE

Što se tiče Demokrata, čini se da je logičan izbor da potpredsjednik Demokrata Momo Koprivica bude nosilac liste.

Demokrate se nijesu do sada izjašnjavale oko nosioca liste, ali sve ukazuje da će nastupiti u najjačem sastavu. Koprivica, po obrazovanju magistar pravnih nauka, je poslanik u Skupštini Crne Gore i rođeni Nikšićanin.

Za razliku od politički agresivnog nastupa DF-a, koji je do usijanja podigao tenzije u Nikšiću, Demokrate su se odlučile za mirniji nastup.

Kandidati za nosioce lista suverenističkih stranaka i način nastupa, biće poznati za nekoliko dana.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije