Connect with us

Politika

KABINET KRIVOKAPIĆA KONJEVIĆU: Ova Vlada će obezbijediti ekonomsku stabilnost i bolji život za sve građane

Published

on

Kabinet predsjednika Vlade reagovao je na intervju poslanika SDP-a Raška Konjevića Pobjedi, u kom se, između ostalog navodi, da Vlada nije sposobna da vodi zemlju, te da se premijer Krivokapić ponaša kao slon u staklarskoj radnji.

“Ova Vlada će obezbijediti ekonomsku stabilnost i bolji život za sve njene građane poslaniče Konjeviću, Vi nas nećete spriječiti u procesu demokratizacije i razvoja  Crne Gore”, poručuju iz Vlade.

A onda su dodali.

“Kada smo kod ocjena o sposobnosti, javnost je upoznata da poslanik Raško Konjević nije po sopstvenoj procjeni bio sposoban da bude zamjenik predsjednika partije, a kamoli predsjednik političke stranke. Nakon lošeg izbornog rezultata, Konjević je samo na kratko preuzeo odgovornost, pa je računajući na zaborav cjelokupne javnosti, samog sebe avanzovao”, navode iz Vlade.

Međutim, dodaju, predsjednik SDP-a zaboravlja na svoju i ulogu njegove partije koja je skoro dvije decenije bila u savezu sa Đukanovićem, “kome najadekvatnije stoji Konjevićeva metafora, “slona u staklarskoj radnji”.

“Ali, zar se treba ozbiljnije obazirati i komentarisati navode “zaboravnog” poslanika Konjevića tek o moralu i poštenju, ako javnost pamti da je kao ministar unutrašnjih poslova sjedio u Vladi, čiji je predsjednik kolege poslanike nazivao “bitangama”?!, pitaju u Vladi.

Takođe, naglašavaju, iako je uloga opozicije u demokratskoj praksi da kritikuje vlast, pa i da brine zajedno o međunarodnom ugledu države, obavještavaju Konjevića da nema potrebe za velikom brigom.

“Nova vlast, prepoznata kao demokratska, ima podršku najrelevantmih međunarodnih adresa za demokratsku tranziciju. Na kraju, valjda ćemo se složiti sa Konjevićem, da je to veliki pomak u odnosu na kvalifikacije da je našom zemljom upravljao “hibridni režim”“, navodi se u reagovanju Kabineta predsjednika Vlade.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije